Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Kansalaisaloite turkistarhauksen lakkauttamiseksi kerännyt yli 30 000 allekirjoitusta - allekirjoitusmahdollisuus nyt myös The Body Shop -myymälöissä.

Eläinsuojeluliitto Animalia, Luonto-Liitto, Oikeutta eläimille sekä SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto käynnistivät toukokuun puolivälissä valtakunnallisen kansalaisaloitekampanjan. Järjestöjen tavoitteena on kerätä vähintään 50 000 allekirjoitusta kansalaisaloitteeseen turkistarhauksen lakkauttamiseksi, ja saada aloite eduskuntakäsittelyyn ensimmäisenä suomalaisena kansalaisaloitteena.

Luonto-Liitto tiedottaa 6.8.2012

Kansalaisaloitteen on allekirjoittanut jo noin 31 000 suomalaista. Järjestöt odottavat allekirjoitustahdin kiihtyvän, sillä tästä päivästä lähtien aloitteen voi allekirjoittaa kaikissa The Body Shop -ketjun 35 myymälässä ympäri Suomen.

"Eläinten oikeuksien puolustaminen on yksi yrityksemme keskeisistä eettisistä periaatteista. Eläinsuojelun näkökulmasta ahtaat häkkiolosuhteet ovat eläinrääkkäystä. Yleinen mielipide on kääntynyt turkistarhausta vastaan, ja Suomessa alaa koskeva lainsäädäntö on vanhentunutta", kommentoi Brand & Communications Manager Pirjo Leppänen yrityksen liittymistä kampanjaan.

The Body Shopissa ollaan tyytyväisiä siihen, että kampanjaan liittymällä yritys voi omalta osaltaan tukea tärkeän eläinsuojeluongelman ratkaisemista.

"Turkikset ovat fiksumpien ihmisten keskuudessa todellakin out; niiden käyttö edustaa julmuutta, tietämättömyyttä ja piittaamattomuutta. Tavoitteenamme on turkistarhauksen kielto Suomessa", Leppänen kertoo.

Kansalaisjärjestöt ovat tyytyväisiä kansalaisaloitekampanjan saavuttamaan laajaan suosioon. Tavallisten kansalaisten ohella kampanjaa tukee suuri joukko julkisuudesta tuttuja nimiä, järjestöjä sekä yrityksiä. Nimillään kampanjaa tukevat mm. Satu Silvo, Michael Monroe, Rosa Liksom, Rakel Liekki, Pertti Jarla sekä Joonas Saartamo.

"Palaute kansalaisaloitekampanjasta on ollut erittäin positiivista. Hienoa, että myös yritykset ovat mukana tukemassa tärkeää kampanjaa. Sadat vapaaehtoiset ympäri Suomen ovat mukana tekemässä työtä, jotta saisimme eduskuntaan vahvan viestin siitä, että turkistarhaus Suomessa on syytä lakkauttaa. Allekirjoituksia on nyt yli 30 000, ja olemme varmoja siitä, että vaaditut 50 000 allekirjoitusta saadaan kokoon syksyllä", kertoo Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Stranius.

LISÄTIEDOT
Kampanjan verkkosivut: www.turkistarhatonsuomi.fi