Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Juhlaseminaari lähestyy

YMPÄRISTÖLIIKKEEN VUOSIKYMMENET JUHLASEMINAARIN AIHEENA

Luonto-Liitto tiedottaa 17.10.2003

LUONTO-LIITTO 60-VUOTTA

Ympäristöjärjestö Luonto-Liitto ry järjestää huomenna lauantaina 18.10. klo 13-16.30 juhlaseminaarin aiheesta "Ympäristönsuojelun ja luonnonharrastuksen suhde ennen ja nyt" osoitteessa Annankatu 26 A 2. krs, Helsinki. Seminaarissa puhujat analysoivat ympäristöliikkeen muovautumista ja ympäristönsuojelun etenemistä yhteiskunnassa suhteessa luonnonharrastukseen, joka on monella tapaa perinteisen luonnonsuojelutoiminnan perusta.

"Viime vuosikymmenen uudenlaiset ympäristöongelmat, esimerkiksi ilmastonmuutos ja kulutus-tapoihin liittyvät kysymykset, ovat vaatineet ympäristönsuojelutyössä entistä yhteiskunnallisempaa osallistumisen otetta. Silti mm. metsätoiminta ja metsien monimuotoisuuden arviointi edellyttää yhä ja jatkossakin vahvaa luonnonharrastuspohjaa. Luonnonharrastus ja ympäristönsuojelu paiskaavat jatkossakin kättä toisilleen," Lotta Ruokanen toteaa omassa puheenvuorossaan.

"Aikanaan meidän sukupolvemme harrasti Luonto-Liitossa kovasti, mutta nyt Luonto-Liitto on parempi kuin koskaan ennen", sanoo dosentti Raimo Heikkilä seurattuaan omien lastensa toimintaa Luonto-Liitossa.

Seminaarin koko ohjelma on seuraava:

13.00 Kahvitarjoilu

13.30 Kalastaja Pentti Linkola - luonnonsuojelu ja luonnon muuttuminen

(noin) 14.15 dosentti Raimo Heikkilä - Luonto-Liiton 70-luku

(noin) 15.00 DI, MMM Lotta Ruokanen, Luonto-Liiton tuleva pääsihteeri - tämän hetken ja tulevaisuuden trendit

(noin) 15.45 Voima-lehden kustannuspäällikkö, Helsingin kaupunginvaltuutettu Tuomas Rantanen - tilaisuuden yhteenveto

Seminaarin juontaa Luonto-Liiton puheenjohtaja Jake Lahti-Olsen. Seminaari toteutetaan Suomen Kulttuurirahaston ja Opintotoiminnan Keskusliiton tuella. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Lisäksi lauantaina 18.10. luontoliittolaiset ympäristökasvattajat järjestävät myös lasten satuseikkailun Paloheinän metsässä Helsingissä klo 10-12.

Sunnuntaina 19.10. klo 11 alkaen on Luonto-Liiton 60-vuotisjuhlaretki Porkkalaan. Retkellä tutustutaan luonnonsuojelullisesti arvokkaisiin alueisiin, joille suunnitellaan kansallispuistoa. Luontoliittolaiset oppaat kertovat Porkkalan luonnosta ja historiasta. Lähtö Helsingin Rautatientorin tilausajolaiturista.

Luonto-Liitto on lasten ja nuorten ympäristö- ja luontojärjestö, jonka tavoitteena on säilyttää luonnon monimuotoisuus ja saada yhteiskunta tunnustamaan luonnon itseisarvo.

Lisätietoja:

Pääsihteeri Jouni Nissinen, (09) 68 444 234, 040 828 1881, jouni.nissinen(a)luontoliitto.fi

Vuosijuhlien tuottaja Immi Kormi, 050 532 6669, vuosijuhlat(a)luontoliitto.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,