Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Jo yli 55 000 ihmistä allekirjoittanut vetoomuksen ympäristöministeriön puolesta

Jo yli 55 000 ihmistä allekirjoittanut vetoomuksen ympäristöministeriön puolesta

Ympäristöjärjestöjen vetoomus itsenäisen ympäristöministeriön puolesta on saavuttanut muutamassa päivässä huikean suosion. Nimiä kerätään keskiviikkoon saakka, jolloin vetoomus on tarkoitus luovuttaa hallitustunnustelija Juha Sipilälle.
Jo yli 55 000 ihmistä allekirjoittanut vetoomuksen ympäristöministeriön puolesta

Kuva: Eija Laakkonen & Mika Lappalainen

Keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen kesken käytävissä hallitusneuvotteluissa päätetään ympäristöhallinnon tulevaisuudesta.

”Osa poliitikoista on väläytellyt ympäristöministeriön lakkauttamista ja sen tehtävien siirtämistä uuteen luonnonvaraministeriöön. Luonnonsuojelua ja luonnonvarojen käyttöä ei kuitenkaan voida niputtaa päätöksenteossa yhteen, sillä intressit ovat joskus selkeästi vastakkaiset ja ympäristön edun valvominen vaatii itsenäisen valmistelun”, WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder sanoo.

”Käytännössä ympäristöministeriön lakkauttaminen voisi tarkoittaa, että luontoarvot jäisivät päätöksenteossa muiden asioiden jalkoihin. Siinä sivussa voitaisiin romuttaa myös vuosikymmenten kuluessa aikaansaadut luonnonsuojelusaavutukset”, Rohweder jatkaa.

Ympäristöjärjestöjen perjantaina käynnistämän vetoomuksen itsenäisen ympäristöministeriön puolesta on allekirjoittanut jo yli 55 000 kansalaista. Huikean suosion takia verkkopalvelin on ajoittain ylikuormittunut, eikä kaikkia allekirjoituksia ole hetkittäin kyetty vastaanottamaan.

”Jo nyt vetoomuksen saamalla kannatuksella saisi kansalaisten tekemän lakiehdotuksen eduskunnan käsiteltäväksi, mikäli kyseessä olisi vetoomuksen sijaan kansalaisaloite. Tämä on selvä ja vahva kannanotto Suomen kansalta ympäristöministeriön säilyttämisen puolesta”, Rohweder sanoo.

Vetoomuksen ovat käynnistäneet BirdLife Suomi, Greenpeace, Luonto-Liitto, Maan ystävät, Natur och Miljö, Suomen luonnonsuojeluliitto sekä WWF.

Lisätietoja:
Pääsihteeri Liisa Rohweder, WWF Suomi, 040 840 7461
Maajohtaja Sini Harkki, Greenpeace, 050 582 1107
Puheenjohtaja Risto Sulkava, Suomen luonnonsuojeluliitto, 050 560 2113
Toiminnanjohtaja Bernt Nordman, Natur och Miljö, 045 270 0313
Toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa, BirdLife Suomi, 040 547 6175
Toiminnanjohtaja Heta Hyvärinen, Luonto-Liitto, 044 020 0137
Varapuheenjohtaja, Leena Kontinen, Maan ystävät, 044 204 0834

Vettomuksen voi allekirjoittaa osoitteessa www.luontoliitto.fi/vetoomus.

 

Tiedote 25.5.2015 (BirdLife Suomi, Greenpeace, Luonto-Liitto, Maan ystävät, Natur och Miljö, Suomen luonnonsuojeluliitto sekä WWF).

 25.05.2015