Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / JIPII! Luonto-liitolle Pohjoismaiden neuvoston Luonto- ja ympäristöpalkinto 2003, 47 000 euroa!

KOLMINKERTAINEN ELÄKÖÖN-HUUTO!!!

Luonto-Liitto tiedottaa 26.9.2003

VOITTO LUONTO-LIITOLLE!

Sopivasti 60-vuotisjuhlien kynnyksellä Luonto-Liitto voitti Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2003 Luonto- ja ympäristöpalkinnon 26.9. Palkinnon suuruus on 350 000 Tanskan kruunua eli noin 47 000 euroa.

Perusteluina valintalautakunta ilmoitti, että Luonto-Liitto on Pohjoismaiden suurin ja vanhin lasten ja nuorten ympäristöjärjestö, joka on jo 60 vuoden ajan pyrkinyt lisäämään lasten ja nuorten ympäristötietoisuutta. Laajan kouluyhteistyön avulla ja järjestämällä kursseja ja seminaareja järjestö on vaikuttanut moniin suomalaissukupolviin. Luonto-Liitto on aktiivinen myös kansainvälisesti ja julkaisee runsaasti monenlaista materiaalia. Ympäristöpoliittisesta työstä valitsijat olivat huomanneet erityisesti metsiensuojelun hyväksi tehdyn työn, mikä on merkittävä tunnustus Luonto-Liiton yhteiskunnalliselle vaikuttamistyölle.

Palkinto voidaan nähdä elämäntyöpalkintona kaikesta siitä, mitä Luonto-Liitto on 60-vuotisen taipaleensa aikana saanut aikaiseksi. Niinpä jokainen luontoliittolainen voi ottaa siitä hippusen kunniaa itselleen.

Palkinto jaetaan yhdessä kirjallisuus- ja musiikkipalkintojen kanssa Pohjoismaiden neuvoston istunnon yhteydessä Oslossa 28. lokakuuta. Palkintoa menevät vastaanottamaan Luonto-Liiton liittohallituksen edustajat.

Hyvä Luonto-Liitto! Me ollaan parhaita!

kuuluu seuraaviin kategorioihin: