Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Järjestöjen kannanotto: Fennovoiman hanke jätettävä historiaan

Järjestöjen kannanotto: Fennovoiman hanke jätettävä historiaan

Ympäristö- ja puoluejärjestöjen yhteinen kannanotto vaatii elinkeinoministeri Olli Rehniltä Fennovoiman hankkeen hylkäämistä.

Tiedote 5.8.2015, julkaisuvapaa heti

Useat ympäristö- ja puoluejärjestöt ovat jättäneet elinkeinoministeri Olli Rehnille yhteisen kannanoton, jossa vaaditaan Fennovoiman hankkeen hylkäämistä. Hankkeen ei katsota olevan yhteiskunnan kokonaisedun mukainen, sen sijaan ongelmallinen hanke on asettanut Suomen energiapoliittisen päätöksenteon arveluttavaan valoon. Fennovoiman menettely rakentamislupaa haettaessa sekä yhtiölle hakemuksen täydentämiseen ja kotimaisen omistuspohjan paikkaamiseen myönnetty lisäaika koettelevat kansalaisten luottamusta oikeudenmukaiseen ja yhteistä etua ajavaan poliittiseen päätöksentekoon. Järjestöt korostavat, että valtiolla on vastuu maamme energiapolitiikan kauaskantoisista ratkaisuista, myös Fennovoiman hankkeesta ja sen hylkäämisestä.

Järjestöt myös muistuttavat, että hankkeelta puuttuu kansan tuki. Tuoreen Taloustutkimus Oy:llä teetetyn tutkimuksen mukaan enemmistö suomalaisista (51 %) hylkäisi Fennovoiman hakemuksen kun hankkeen jatkon kannalla on vain 29 %.

Fennovoiman sijasta valtion tulee keskittyä uudistamaan suomalaista energiapolitiikkaa siten, että se kannustaa uusiutuvan energian investointeihin, parantaa vaihtotasetta ja  omavaraisuutta , työllistää ja hyödyttää aidosti kotimaisia toimijoita.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet Pro Hanhikivi, Greenpeace, Keskustanuoret, Luonto-Liitto, Maan ystävät, Naiset Rauhan Puolesta, Naiset Atomivoimaa Vastaan, Suomen Luonnonsuojeluliitto, Vasemmistoliitto, Vasemmistonuoret, Vihreät sekä Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto.

Kannanotto luettavissa tästä.