Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Jake Lahti-Olsen Luonto-Liiton puheenjohtajaksi

Jake Lahti-Olsen Luonto-Liiton puheenjohtajaksi

DRAMATIIKKAA LUONTO-LIITON VERENVAIHDOSSA

Luonto-Liitto tiedottaa 25.11.2002

Luonto-Liiton puheenjohtajaksi on valittu Jake Lahti-Olsen, 25, Vantaalta. Valinnan suoritti Luonto-Liiton liittovaltuusto eilen päättyneessä syyskokouksessaan Kuopiossa. Arpa ratkaisi Lahti-Olsenin valinnan kahden äänestyskierroksen jälkeen. Kausi alkaa heti.

Jake Lahti-Olsenin tapa muuttaa maailmaa on kirkastunut hänelle oman luontoharrastuksen kautta: "Luonnonharrastus ja retkeily ovat meidän kaikkien saavutettavissa olevia helppoja ja halpoja tapoja rentoutua ja virkistyä. Jos opimme tämän jo lapsena, säilyy tapa meillä koko elämämme. Näin ympäristökasvatus ja terve luontosuhde tulee luontevaksi osaksi meidän kaikkien elämää. Kun ihminen oppii arvostamaan luontoa ja ympäristöä, hänelle kehittyy halu myös suojella sitä."

Jake Lahti-Olsen valmistuu ensi keväänä Humanistisen ammattikorkeakoulun kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutusohjelmasta. Hän on vahvasti suuntautunut nuoriso- ja järjestösektorin työhön.

Jake Lahti-Olsen on tullut Luonto-Liiton toimintaan Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piirijärjestön kautta vuonna 1995. Opinnot ovat tuoneet miehen Oulusta etelään.

Vaikka Lahti-Olsen on keskittynyt erityisesti lasten- ja nuortentoimintaan, ovat Luonto-Liiton toiminnan kaikki puolet hänelle tuttuja. Myös edunvalvontatyöstä hänellä on vankka kokemus. Hän on toiminut aktiivisesti mm. Suomen ammattikorkeakouluopiskelijayhdistysten liitossa (SAMOK), Eläinsuojeluliitto Animaliassa, Suomen nuorisoyhteistyö Allianssissa ja Nuorten Akatemiassa.

Jake Lahti-Olsenin lisäksi Luonto-Liiton kahdeksanjäsenisessä hallituksessa jatkavat väistyvä puheenjohtaja Hemi Malkki ja hallituksen jäsenet Theo Kurtén, Minttu Massinen ja Piitu Viittanen. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Maria Lahtinen Turusta, Olli Manninen Helsingistä ja Saara Susiluoma Tampereelta.

puheenjohtaja Jake Lahti-Olsen, jake.lahti-olsen(@)humak.edu, 040 528 2790
pääsihteeri Jouni Nissinen, jouni.nissinen(@)luontoliitto.fi, (09) 68 444 234, 040 828 1881

kuuluu seuraaviin kategorioihin: