Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Itämeri puhuttelee nuoria - lähettiläskiertue laajenee entisestään

Itämeri puhuttelee nuoria - lähettiläskiertue laajenee entisestään

Luonto-Liitto tiedottaa 28.1.2009

Luonto-Liiton Itämeri-lähettiläät suuntaavat taas kouluihin kertomaan nuorille Itämerestä, sen luonnosta, ihmisen vaikutuksista ja siitä, miten omalla toiminnallamme voimme vaikuttaa meriympäristön tilaan. Itämeri-lähettiläsvierailu on koululle maksuton, ja koulut ovatkin tilanneet vierailijoita niin paljon, että kiertueen laajentaminen on tullut ajankohtaiseksi.

- Pääkaupunkiseudun sekä Turun ja Tampereen seutujen lisäksi vierailuita voi tilata uutena myös Porin ja Vaasan seuduilla. Mahdollisuuksien mukaan tunteja tehdään muuallakin Suomessa, kertoo Luonto-Liiton Itämeri-koordinaattori Anna Kuhmonen.

Syksyllä 2008 Itämeri-lähettiläät pitivät yli 100 oppituntia, ja nyt keväällä tavoitteena on ylittää 160 tunnin raja. Vuodesta 2006 Itämeri-lähettiläskiertueella on tavoitettu jo yli 5000 nuorta ympäri Suomea.

Itämeri-toiminta laajenee ja kansainvälistyy. Luonto-Liiton tuottama Itämeri-lähettiläsmateriaali on nyt alkuperäisen suomenkielisen version lisäksi myös venäjäksi, englanniksi ja ruotsiksi. Venäjänkielinen materiaali on myös muokattu toimivaksi venäläiseen kulttuuriin. Luonto-Liiton Itämeri-ryhmä tekee yhteistyötä pietarilaisen Friends of the Baltic –ympäristöjärjestön kanssa, ja tänä vuonna yhteistyö on tarkoitus laajentaa Pietarissa toteutettavaksi Itämeri-lähettiläskiertueeksi.

Luonto-Liitto kouluttaa uusia lähettiläitä 11.-12.2. Helsingissä, 16.-17.2. Turussa sekä 18.-19.2. Tampereella. Helsingin ja Turun koulutukset järjestetään yhteistyössä Natur och Miljön kanssa, joka koordinoi ruotsinkielisiä Itämeri-lähettiläsvierailuita.

Itämeri-lähettilään voi tilata osoitteessa http://www.luontoliitto.fi/kouluille/kouluvierailut.

Kevään kiertueen rahoittaa SodaStream.

Lisätietoja:

Itämeri-koordinaattori Anna Kuhmonen, anna.kuhmonen_ät_luontoliitto.fi,