Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Itämeri-kilpailun voittajatyöt: valinnoilla vaikutetaan

Itämeri-kilpailun voittajatyöt: valinnoilla vaikutetaan

Luonto-Liitto tiedottaa 5.6.2007

Pyöräilemällä ja ostamalla luomua voi vähentää Itämeren ravinnekuormitusta - senhän tietää jokainen. Muihin Itämeren pelastamisen keinoihin voi tutustua nyt myös pelaamalla: Pisara meressä! -kilpailun voitti tietokonepeli "Pimp da Itämeri". Pelin tekijät ovat Henri Hakalax ja Hannu Sipponen Porkkalan lukiosta.

"Pimp da Itämeri" on virtuaaliympäristönsuojelun hittipeli, jossa pelkistetty toteutus, yllättävät juonenkäänteet ja huumori imaisevat pelaajan Itämeren suojelun pyörteisiin. Peli vyöryttää tulevaisuudenuskoa omiin vaikutusmahdollisuuksiin ja puhtaampaan mereen.

Pisara meressä! -Itämeri-kilpailun tavoitteena oli löytää uusia tapoja kertoa vaikutusmahdollisuuksistamme. Kilpailuun tuli yhteensä 33 työtä 13-20-vuotiailta nuorilta eri puolilta Suomea. Parhaat työt ovat nähtävillä Luonto-Liiton verkkosivuilla.

Ensimmäisen kunniamaininnan saivat Sini Dahlqvist ja Reetta Peuraniemi. Dahlqvistin maalauksessa luomupurjein varustettu kaarnalaiva tuo puhtaat vedet tullessaan. Luomutuotteiden ravinnepäästöt ovat noin neljänneksen vähäisemmät tavanomaiseen verrattuna.

"Aja pyörällä, hidasta ilmastonmuutosta, pelasta Itämeri!", toteaa Reetta Peuraniemi seinälehdessään. Ilman kautta tulevat ravinteet muodostavat noin kolmanneksen Suomenlahden kuormituksesta.

Kunniamaininnan sai myös Syötävä banaanipuhelin, Aleksi Korhosen ja Jesse Antikaisen hauska idea, joka sopisi vaikka mainoskampanjan lähtökohdaksi. Sandra Siitonen taas runoilee pyöräilystä: "Kun painat poljinta, niin loppuu luonnon kolhinta." Molemmat työt tulivat Lappeenrannan Kimpisen koulusta.

Muita kunniamaininnan saaneita töitä tuli Vantaan Varian ammattioppilaitoksesta ja Valkeavuoren koulusta Kaarinasta.

"Suomalaisten omat ravinnepäästöt ovat merkittävin rannikomme leväkukintojen aiheuttaja. Nuorille pian alkavan sinileväkauden uimakiellot ovat tuttuja, mutta pidetään peukkuja että näiden töiden avulla tulevaisuudessa leviä aiheuttavat ravinnepäästöt saadaan laskuun", toivoo Luonto-Liiton Itämeri-koordinaattori Lari Karreinen.

Luonto-Liitto on vuonna 1943 perustettu valtakunnallinen lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Luonto-Liiton tavoitteena on vaikuttaa yhteiskuntaan siten, että luonnon monimuotoisuus säilyy ja luonnon itseisarvo tunnustetaan.

Yhteystiedot:

Lari Karreinen, Luonto-Liiton Itämeri-koordinaattori, lari.karreinen_ät_luontoliitto.fi, 0400 487 642

Painokelpoisia kuvia kilpailutöistä voi pyytää sähköpostitse.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,