Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Presidentti Tarja Halonen avaa Luonto-Liiton Ilmastolupaus-kampanjan

Presidentti Tarja Halonen avaa Luonto-Liiton Ilmastolupaus-kampanjan

Luonto-Liiton uusi Ilmastolupaus-kampanja käynnistyy perjantaina 27.9.2013.
Presidentti Tarja Halonen avaa Luonto-Liiton Ilmastolupaus-kampanjan

Kuva Hanna Heikkilä

Luonto-Liitto tiedottaa 18.9.2013

Tapahtuman kunniavieraana ja kampanjan avaajana on rouva presidentti Tarja Halonen.

Kampanja avataan samoihin aikoihin, kun hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n viides ilmastoraportti julkaistaan.

Luonto-Liiton kampanjan taustalla on jatkuvasti kiihtyvä ilmastonmuutos, jota nykyiset poliittiset toimenpiteet eivät pysty ratkaisemaan.

”Ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos näkyy jo yksiselitteisesti maapallon ilmastossa. Kampanjalla halutaan valaa luottamusta siihen, että avain liian rajun muutoksen torjumiseen on vielä meidän käsissämme”, sanoo Luonto-Liiton puheenjohtaja Pia Pässilä.

Ellei hiilipäästöjä saada nopeasti kuriin, maapallon keskilämpötila nousee yli kahden asteen riskirajan jo nykyisten lasten ja nuorten elämän aikana, 2060-luvulla. Jos ilmasto lämpenee yli kahden asteen, maapallon eliöiden ja ihmiskunnan on yhä vaikeampi sopeutua muuttuviin elinolosuhteisiin.

”Nuorten ja lasten vaikutusmahdollisuudet ilmastonmuutokseen ovat vähäiset, vaikka muutos koskettaa polttavasti juuri heidän tulevaisuuttaan. Kampanjassa nuoret haastavatkin aikuiset tekemään vaikuttavia ja tehokkaita ilmastolupauksia omassa arjessa”, sanoo Luonto-Liiton ympäristökasvatuspäällikkö Malva Green.

Vaikka myös kuluttajien valinnoilla on väliä ilmastonmuutoksen hillinnässä, myös laajempia muutoksia tarvitaan, jotta vähähiilinen elämä olisi mahdollista. Kunnissa tehdään merkittäviä päätöksiä, jotka vaikuttavat siihen, minkälaiseksi asukkaan hiilijalanjälki muodostuu.

Esimerkiksi sähkösopimuksen vaihtaminen Ekoenergiaan ja muu uusiutuvien energiamuotojen suosiminen pienentää tehokkaasti omaa hiilijalanjälkeä, lisäksi se on tärkeä viesti energiayhtiöille.

Kampanjan verkkosivujen kautta voi myös tehdä kuntalaisaloitteen napakasta päästövähennystavoitteesta ja samalla edistää keskustelua kunnan ilmastotyön tärkeydestä.

Lisätietoja:

Malva Green
ympäristökasvatuspäällikkö, Luonto-Liitto
(kysymykset ilmastokampanjasta)
malva.green(ät)luontoliitto.fi

Pia Pässilä
puheenjohtaja, Luonto-Liitto
(Luonto-Liiton ilmastopoliittikka)
pia.passila(ät)luontoliitto.fi

www.ilmastoasenne.fi (sivusto julkaistaan viikolla 39)
www.luontoliitto.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , , ,