Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ilmastoaktivisteja pidätettynä Slovakiassa – mukana Luonto-Liiton työntekijä

Ilmastoaktivisteja pidätettynä Slovakiassa – mukana Luonto-Liiton työntekijä

Joukko ilmastoaktivisteja on Slovakiassa pidätettynä mielenilmauksesta, jossa he levittivät hiilivoimaa vastustavan banderollin Horna Nitran ruskohiilikaivoksen torniin.
Ilmastoaktivisteja pidätettynä Slovakiassa – mukana Luonto-Liiton työntekijä

Kuva: Antti Salovaara

Greenpeacen aktivistien joukossa on Luonto-Liiton työntekijä Hanna Jauhiainen, joka osallistui rauhanomaiseen mielenilmaisuun yksityishenkilönä loma-aikanaan. Luonto-Liitto ei ollut tietoinen mielenilmauksesta.

Aktiiveja uhkaa nyt jopa useamman vuoden vankeus. Heitä syytetään “yleishyödyllisen laitoksen toiminnan uhkaamisesta”.

“Olemme huolissamme työntekijästämme ja aktivistien saamasta vankeusrangaistuksen uhasta. Oikeusvaltion perusperiaatteisiin kuuluu pidättäytyminen kohtuuttomista rangaistuksista, jotka eivät ole suhteessa rikkomuksen vakavuuteen. Olemme vedonneet päättäjiin, jotta neuvottelut aktivistien vapauttamiseksi etenevät nopeasti”, Luonto-Liiton toiminnanjohtaja Nina Kaipio sanoo.

Aktivistit vaativat hiilen polttamisen lopettamista maapallon lämpötilan nousun rajoittamiseksi. Ilmastonmuutos on aikamme merkittävin uhka. Luonto-Liiton tavoitteena on vaikuttaa yhteiskunnallisesti siten, että Suomi nollaa päästönsä seuraavien 20 vuoden aikana.

Yhteystiedot:

Nina Kaipio, toiminnanjohtaja, Luonto-Liitto