Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ilmari-ilmastoseminaari lauantaina Oulussa

Ilmari-ilmastoseminaari lauantaina Oulussa

Luonto-Liitto tiedottaa 29.8.2006

lmaston lämpenemisen katastrofaaliset seuraukset ovat kaikkien tiedossa. Silti kouluopetuksessa ilmastonmuutoksesta puhumiseen käytetään vain vähän aikaa. Luonto-Liitto, Dodo ja Maan ystävät yhdessä Nuorten Akatemian kanssa kouluttavat ensi viikonloppuna ilmastolähettiläitä Oulussa. Samassa yhteydessä järjestetään yleisölle avoin ilmastoseminaari lauantaina 2.9. klo 12-17.30 nuorisotalo Waldassa (Torikatu 26).

- Seminaarissa kuullaan perustiedot ilmastonmuutoksesta ja sen torjumisesta. Päivän aikana käydään läpi niin tieteellisiä faktoja kuin poliittisia ratkaisujakin, kertoo Ilmari-hankkeen koordinaattori Riitta Savikko.

Tarjolla on vastauksia ilmastoaiheisiin kysymyksiin ja keskustelua. Seminaariin ovat tervetulleet kaikki ilmaston lämpenemisestä kiinnostuneet ja siitä huolestuneet ihmiset.

Seminaarin ohjelma:

12 Ilmastonmuutoksen luonnontieteellinen tausta, Leena Upola, Ilmatieteen laitos

13 Ilmastonmuutoksen seuraukset ja torjuminen, Jouni Nissinen, Suomen luonnonsuojeluliitto

14 kahvi ja hankkeen materiaalien esittelyä

15 Kokemuksia arktisten alueiden ilmastonmuutoksesta, tutkija Kristiina Virkkunen, Lapin yliopisto

15.45 Suot, turve ja ilmastonmuutos, Tiina Prittinen, Pohjois-Suomen luonnonsuojelupiiri

16.30 Kestävä energiavisio Suomelle, kansanedustaja Erkki Pulliainen, Vihreä liitto

Suomella riittää ilmastohaasteeseen vastaamisessa petrattavaa. Seuraavien parinkymmenen vuoden aikana on energiantuotanto muutettava uusiutuviin perustuvaksi. Nyt tarvitaan viisaita visioita ja järkipäätöksiä. Toisaalta ilmastonmuutoksen torjumisesta voidaan myös hyötyä, esimerkiksi peltoenergian tuottaminen ja tuulivoima luovat työpaikkoja Pohjois-Suomeenkin, ennakoi Erkki Pulliainen seminaariviestiään.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset seminaariin:

Riitta Savikko

Ilmari-hankkeen koordinaattori

riitta.savikko_ät_maanystavat.fi

Lisätietoja ilmastonmuutoksesta

www.ilmasto.org

Lisätietoja kouluvierailuhankkeesta:

Ilmari on Dodon, Luonto-Liiton, Maan ystävien ja Nuorten Akatemian yhteinen ilmastotiedotushanke. Sen tarkoituksena on viedä ilmastotietoa yläkouluihin, lukioihin ja toisen asteen oppilaitoksiin. Hankkeessa koulutetaan kouluvierailijoita ja tuotetaan materiaaleja kouluvierailijoiden ja opettajien käyttöön. Syksyn 2006 ajaksi hanke on saanut rahoitusta Ilmastonmuutoksen viestintäohjelmalta. Kouluvierailuja voi tilata Nuorten Akatemiasta. Hankkeesta lisää http://www.ilmasto.org/opetus_ja_pelit/ilmastotietoa_kouluille.html

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,