Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ilmari-hanke sai WWF:n Pandapalkinnon

Ilmari-hanke sai WWF:n Pandapalkinnon

Ilmari-hanke sai WWF:n Pandapalkinnon

Luonto-Liitto tiedottaa 8.12.2005

WWF:n 20 000 euron suuruinen Pandapalkinto jaettiin tänä vuonna kahden hankkeen kesken, 10 000 euroa kummallekin. Sen saivat Suomen FSC-yhdistys hyvän metsähoidon edistämiseksi maassamme sekä ympäristöjärjestöjen Ilmari-hanke, jolla tehdään  ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja kestävää elämäntapaa tutuksi yläluokkalaisille ja lukiolaisille. Hankkeen toteuttajat ovat Luonto-Liitto, Dodo, Maan ystävät ry ja Nuorten Akatemia.

Ilmari-hankkeessa on yhdistetty ympäristöasiantuntemus ja nuorten toimijoiden osaaminen ja oppimisen halu. Ilmastonmuutos on alati kasvava haaste, ja siksi tarvitaan enemmän tietoa ilmastonmuutoksen vaikutuksista ja jokaisen mahdollisuuksista osallistua sen hidastamiseen. Ilmari-hanke alkoi vuonna 2003.

Ilmari tavoittaa nuoria, joiden sukupolvi aikanaan kärsii voimistuvista ilmastonmuutoksen haittavaikutuksista. Omia vaikuttamismahdollisuuksia korostavien tehtäväpakettien avulla nuorten valmiudet keskustella ja toimia maailmanlaajuisten  ympäristöongelmien ratkaisemiseksi paranevat.
”Vuoden 2005 marraskuun loppuun mennessä on tehty noin 400 kouluvierailua eri puolilla Suomea, tavoitettu yli 8000 oppilasta ja koulutettu 100 ilmastolähettilästä. Tämän syksyn aikana Ilmari-kouluvierailuja on jo tilattu yli sadalle ryhmälle ja näillä vierailuilla tavoitetaan 2000 nuorta”, kertoi hankekoordinaattori Riitta Savikko.

”Kumpaakin nyt palkittavaa hanketta kuvaa monien eri tahojen työ yhteisten tavoitteiden edistämiseksi. Mukana on monia vapaaehtoisia ihmisiä, jotka ovat tehneet työtä oman asiansa puolesta jo vuosia ja ovat sitoutuneet jatkamaan sitä”, sanoi WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen tänään palkinnon jakotilaisuudessa Helsingissä.

Valinnan tämänvuotisesta Pandapalkinnosta kaikkiaan 28 hakemuksen joukosta teki raati, johon kuuluivat Jari Luukkosen lisäksi WWF:n hallintoneuvoston jäsen Heidi Andersson, hallituksen puheenjohtaja Jari Niemelä, pääsihteeri Timo Tanninen, talouspäällikkö Harri Lundelin sekä toimittaja Veikko Neuvonen.

WWF:n tiedote internetissä: http://www.wwf.fi/tiedotus/tiedotteet/tiedotteet_2005/pandapalkinto_metsien_fsc.html
Ilmari-ohjelma internetissä: http://www.maanystavat.fi/ilmari
Suomen FSC-yhdistys internetissä: http://www.fsc-finland.org