Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Huomenna osoitetaan mieltä poronhoitoalueen susien puolesta

Huomenna osoitetaan mieltä poronhoitoalueen susien puolesta

Luonto-Liitto, Wild Lynx ja Oikeutta Eläimille osoittavat mieltä Suomen poronhoitoalueen susien puolesta keskiviikkona 4. päivä huhtikuuta Helsingissä. Tapahtuma alkaa kello 14.30 Kolmen sepän patsaalla.

Luonto-Liitto tiedottaa 3.4.2012

Mielenosoituskulkue kulkee maa- ja metsätalousministeriölle, missä luovutetaan vetoomus poronhoitoalueen sudenkaatolupien perumiseksi. Mielenosoituskulkuetta johtaa susien salametsästyksen vastaisen Salakaadot seis ­-kampanjan suojelija Roman Schatz. Mielenosoituksessa esiintyvät etnomuusikko Karoliina Kantelinen ja Fire Folk -tuliryhmä. Kantelinen esittää sudensuojeluteemaisen joikun.

Mielenosoituksella järjestöt vaativat poronhoitoalueen sudenkaatolupien perumista. Mielenosoituksen järjestäjät ovat tyrmistyneitä Suomen harjoittamasta susipolitiikasta ja etenkin poronhoitoalueen hälyttävästä susitilanteesta.

“Susi on Suomessa erittäin uhanalainen laji. On uskomatonta, että 1/3 Suomesta on aluetta, jolla  susi on virallisesti lainsuojaton. Ministeriön pitää löytää nopeasti ratkaisu susien ja porojen sovittamiselle yhteen poronhoitoalueella”, sanoo Luonto-Liiton susiryhmän varapuheenjohtaja Jaana Julin.

Susien ahdingosta on huolissaan myös Salakaadot seis ­-kampanjan suojelija toimittaja Roman Schatz.

"Suomen pitäisi olla ylpeä susistaan. Vainon on loputtava", sanoo Schatz.

Taustaa:

Maa- ja metsätalousministeriö myönsi 7.3.2012 kiintiön 15 uuteen sudenkaatolupaan poronhoitoalueelle. Ministeriön asetus on voimassa heinäkuun loppuun asti. Lisäkiintiö tarkoittaa sitä, että poronhoitoalueella ei tule jatkossakaan olemaan elinvoimaista ja lisääntyvää susikantaa. Alueella elää tällä hetkellä 20-25 sutta. Suomen susikanta on Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen arvion mukaan noin 150-165 yksilöä. Susikanta on romahtanut muutaman vuoden aikana: noin sata sutta on kuollut.

Lisätiedot:

Jaana Julin, Luonto-Liiton susiryhmän varapuheenjohtaja jaana.julin(at)gmail.com, 050 541 1912

Sami Säynevirta, Luonto-Liiton järjestöpäällikkö sami.saynevirta(at)luontoliitto.fi, 040 560 7303

Aura Yliselä, Luonto-Liiton susikampanjavastaava aura.ylisela(at)luontoliitto.fi, 044 516 6227 (Roman Schatzin haastattelupyynnöt)

www.luontoliitto.fi/susiryhma

www.salakaadotseis.fi


www.facebook.com/#!/events/232533216845187/

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , , , , ,