Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Hämeenlinnassa rokataan viikonloppuna susien puolesta

Hämeenlinnassa rokataan viikonloppuna susien puolesta

Sudet sekä Luonto-Liiton Salakaadot seis -kampanja ovat tänä vuonna osana Ämyrockia, kun Suomen vanhin ilmainen rock-festivaali ja tapahtuma järjestetään tulevana viikonloppuna jo 39. kerran.
Hämeenlinnassa rokataan viikonloppuna susien puolesta

Kuva: Ake Halttunen

Luonto-Liitto tiedottaa 25.6.2013

Luonto-Liiton susiryhmä on alueella jakamassa tietoa ja materiaaleja, esimerkiksi ryhmän julkaisemaa Suden aika -lehteä. Halutessaan sudensuojelutoimintaa voi tukea hankkimalla susituotteita.

“Suomen susien määrä on romahtanut Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen mukaan noin 250 sudesta 120 suteen vajaassa kymmenessä vuodessa. Kannan romahdus ei selity laillisilla kaadoilla ja luonnollisella poistumalla, vaan se johtuu salakaadoista. Salametsästys hyväksytään maassamme hiljaa”, kertoo Suvi Kolu Luonto-Liiton susiryhmästä.

Tapahtuman juontaa Salakaadot seis -kampanjan suojelija, kirjailija ja toimittaja Roman Schatz. Hänen mukaansa meidän tulee puhua asiasta, koska suden ääni ei kuulu.

”Tämä on hyvä tilaisuus saada muutama tuhat ihmistä ulvomaan yhdessä susien puolesta. Ajatelkaa, että festareilla on 20 kertaa enemmän ihmisiä kuin susia koko Suomessa”, Schatz sanoo.

Ämyrock on järjestetty lähes joka vuonna vuodesta 1974 alkaen, ja sen arvomaailma perustuu eettisyyteen ja ympäristön kunnioittamiseen. Tänä vuonna alueella nähdään esimerkiksi Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen opiskelijoiden taiteilemia upeita ja elävän näköisiä susia, jotka on tehty vanhoista patjoista.

“Ämy haluaa olla omalla toiminnallaan mukana tukemassa luonnon monimuotoisuutta, ja Salakaadot Seis -kampanja tukee hyvin tätä asiaa. Susi on todella rock ja sopisi minkä tahansa festarin keulakuvaksi. Susiteema näkyy tänä vuonna Ämyssä monella tapaa. Olemme varmoja, että kävijät huomaavat miten  komea eläin susi on, ja miten upeasti se sopii Suomen luontoon”, kertoo Ämyrockin tiedottaja Heikki Kivelä.        

Ämyrock järjestetään 29.6.2013 Hämeenlinnan Kaupunginpuistossa. Monipuolisen musiikkikattauksen lisäksi alueella on muun muassa koko perheelle suunnattuja työpajoja ja rumpuryhmä Joy Sticksin sekä susi-improryhmän esityksiä.

 

Lisätietoja:

Suvi Kolu
Luonto-Liiton susiryhmä
puh. 045 636 3591
suvi.kolu(at)gmail.com

Roman Schatz
Salakaadot seis -kampanjan suojelija ja Ämyrockin juontaja
puh. 040 582 5826
roman.schatz(at)welho.com

Sami Säynevirta
Luonto-Liiton vs. toiminnanjohtaja
puh. 040 560 7303
sami.saynevirta(at)luontoliitto.fi

 

Ämyrockia koskevat lisätiedot:

Päivi Lilja
puheenjohtaja, Ämyrock
puh 050 573 4189
paivi.lilja@amyrock.org

Heikki Kivelä
tiedottaja, Ämyrock
puh. 050 377 1535
heikki.kivela(at)amyrock.org

 

www.salakaadotseis.fi
www.amyrock.org
www.luontoliitto.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,