Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Erävoitto!

Erävoitto!

Stansvikin kaavan muuttamiseksi on tehty kolme aloitetta Helsingin valtuustossa!
Erävoitto!

Kuva: Saku Knopp

Eilen, 22.9. oli Kaadetaan kaava, ei metsä -kampanjassa käänteentekevä päivä. Kolmen eri puolueen kaupunginvaltuutetut (Mirita Saxberg (kok.), Paavo Arhinmäki (vas.) ja Amanda Pasanen (vihr.)) ovat tehneet valtuustoaloitteet Stansvikin kaavan muuttamiseksiLuonto-Liitto kiittää aloitteen tehneitä valtuutettuja siitä, että he ovat päättäneet kantaa vastuuta luonnon monimuotoisuuden suojelusta tänä aikana, jolloin se on niin luonnon kuin ihmisten hyvinvoinnin kannalta välttämätöntä. 

Tehdyt aloitteet ovat askel siihen suuntaan, että semitä moni povasi kampanjan alkumetreillä mahdottomaksi alkaa tulla mahdolliseksi. Ihmisten ääni on kuultu ja Stansvikin metsä on säästettävissä, kunhan aloitteet saavat riittävästi tukea valtuustossa ja kantavat strategiatason päätöksentekoon asti. Kuten olemme kampanjassa alleviivanneet, uusi poliittinen päätös on mahdollista tehdä! 

Nyt olisi vielä mahdollisuus suojella arvokasta metsää ja muuttaa kaavaa. Stansvikin metsän ja kallion päälle suunnitellut talot voidaan jättää vielä rakentamatta. Kaupungin sivujen mukaan tontteja ei ole vielä varattu, joten kallion ja metsän säästäminen rakentamiselta on tässä vaiheessa vielä varsin yksinkertaista.” perusteli Paavo Arhinmäki eilen Facebook-sivullaan. 

Lisäksi kaupunginvaltuustolle luovutettiin eilen Kruunuvuorenrannan viimeinen, koskematon ikimetsä kallioineen on suojeltava! -adressi, joka on tätä kirjoitettaessa kerännyt 4935 allekirjoitusta. Nimiä kerätään yhä, voit allekirjoittaa adressin täällä. Adressin mukana annettu saatekirje on nähtävillä täällä.

"Tämä oli kampanjallemme erävoitto. Työ kuitenkin jatkuu - meidän on varmistettava, että aloitteet saavat tukea ja että lopullisessa kaavassa todella suojellaan arvokas metsä. Ota siis yhteyttä valtuutettuihin, jotka eivät ole vielä tukeneet aloitetta ja pyydä heitä tekemään se! Lisäksi tavoitteenamme on säästää kaikki Helsingin luonnonmetsät rakentamiselta. Tämän tulee näkyä 6.10. hyväksyttävässä kaupunkistrategiassa. Tästä muistutamme päättäjiä suurmielenosoituksella Kaupungintalolla kyseisenä päivänä", kertoo Reija Mikkola, Luonto-Liiton metsävastaava.

Lisätietoja:

Reija Mikkola
Luonto-Liiton metsävastaava
Puh. 045 117 9610

Aino Juvonen
Kaadetaan kaava, ei metsää -kampanja
puh. 050 431 5337

Ida Korhonen
Luonto-Liiton metsäryhmä
puh. 050 370 2907