Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Eläköön suurpedot - Kutsu mielenosoitukseen susien puolesta 10.12.

Eläköön suurpedot - Kutsu mielenosoitukseen susien puolesta 10.12.

Luonto-Liitto järjestää mielenosoituksen Suomen susien pelastamiseksi perjantaina 10.12. Helsingissä. Tempaus alkaa klo. 14 Kolmen sepän patsaalta. Mielenosoituksen aluksi vartalomaalauksiin sonnustautuneet susitytöt viuhahtavat susien suojelun puolesta.

Luonto-Liitto tiedottaa 8.12.2010

Mielenosoituksella Luonto-Liitto toivottaa Suomen susille joulurauhaa ja vaatii sudenkaatolupien jäädyttämistä niin kauan kuin susi on maassamme erittäin uhanalainen laji. Kirjailija Antti Nylén lukee kirjoittamansa susien joulurauhan julistuksen, joka toimitetaan kynttiläsaattueessa maa- ja metsätalousministeriöön Sirkka-Liisa Anttilalle.

1.12. julkaistun Suomen lajien uhanalaisuusselvityksen mukaan susi on edelleen maassamme erittäin uhanalainen laji ja sen suurin uhka on laiton metsästys. Suomen susikanta on Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen arvion mukaan noin 150–160 yksilöä. Kanta on romahtanut muutaman vuoden aikana noin sadalla yksilöllä.

"Susikannan romahtamisesta huolimatta maa- ja metsätalousministeriö on antanut määräyskirjeessään mahdollisuuden yhteensä 22 suden tappamiselle, mikä vastaa noin 15 prosenttia Suomen susikannasta", Luonto-Liiton susikampanjavastaava Aura Yliselä sanoo. "Mielenosoituksessa sytytämme 22 soihtua merkitsemään jokaista sudenkaatolupaa ja vaadimme näiden eläinten pelastamista."

Luonto-Liitto toimii suurpetojen puolesta Salakaadot seis -kampanjallaan. Lush Finland on kampanjan yhteistyökumppani. Kampanjalla vaaditaan maa- ja metsätalousministeriöltä sudenkaatolupien jäädyttämisen lisäksi mm. petovahinkojen ennaltaehkäisyn tehostamista. Kampanjaa tukee yli 50 tunnettua suomalaista, ja vetoomuksen on allekirjoittanut jo yli 1000 henkilöä. Kampanjan tukijat ja vetoomus löytyvät verkosta: www.salakaadotseis.fi.

Mielenosoituksen järjestävät Luonto-Liiton susiryhmä ja Lush Finland Oy.

Lisätietoja:

Aura Yliselä
Susikampanjavastaava
Luonto-Liitto
aura.ylisela[at]luontoliitto.fi, puh. 044 5166 227

Sami Säynevirta
Järjestöpäällikkö
Luonto-Liitto
sami.saynevirta[at]luontoliitto.fi, puh. 040 5607 303

Niina Kalavainen
Pr Manager
Lush Finland Oy
pr[at]lush.fi, puh. 040 8462 641

Kampanjan nettisivut
http://www.salakaadotseis.fi

Luonto-Liiton susiryhmä
http://www.luontoliitto.fi/susiryhma

Lush Finland Oy
http://www.lush.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,