Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Elämys-lehti ilmestyy tänään Älä osta mitään -päivänä

Elämys-lehti ilmestyy tänään Älä osta mitään -päivänä

Tänään vietetään kansainvälistä Älä osta mitään -päivää eri puolilla Suomea. Tapahtumia on 11 paikkakunnalla, ja lisäksi monet museot avaavat yleisölle ovensa ilmaiseksi tai tarjoushintaan.

Luonto-Liitto tiedottaa 24.11.2006

Älä osta mitään -päivää vietetään tänä vuonna Suomessa 13. kerran. Eri kaupunkien tapahtumat löytyvät osoitteesta www.alaosta.fi. Tämän vuoden Älä osta mitään -päivän teemana on "Elämyksiä ostamatta", joka kritisoi markkinoinnin luomia tarpeita. Mainonnan kautta tuotteisiin yhdistetään lupauksia, joita tavarat eivät kuitenkaan pysty pitämään. Todelliset elämykset löytyvätkin järjestäjien mukaan kauppakeskusten ulkopuolelta, kuten perheen ja ystävien seurasta, luonnosta tai vaikkapa museosta tai konsertista.

Teemapäivänä ilmestyy myös naistenlehtiä parodioiva lehti Elämys - Upplevelse.

-Aikakauslehdissä mainonnan ja journalismin raja on paikoitellen niin epäselvä, ettei pystytä sanomaan, onko sivun sisällöstä päättänyt toimittaja vaiko mainostaja. Päätimme toimittaa vaihtoehdon, jossa lukijalle tarjotaan vaatteiden, autojen ja kosmetiikan sijasta aineettomia elämyksiä ja huumorilla höystettyä vastamainontaa, kertoo lehden päätoimittaja Johan Ekman.

Elämys - Upplevelse -lehteä jaetaan ilmaiseksi Älä osta mitään -päivän tapahtumien yhteydessä niin kauan kuin painosta riittää. Lehti on ladattavissa lisäksi netissä pdf-muodossa. Tapahtumaan voi osallistua myös netissä allekirjoittamalla ostamattomuussitoumuksen alaosta.fi -sivustolla.

Tänä vuonna Älä osta mitään -päivää järjestävät Luonto-Liitto, Maan ystävät, Natur och Miljö, Svensk Ungdom, Vasemmistonuoret sekä Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto.

Lisätietoja:

Älä osta mitään -päivästä:

Hanna Kaisa Hellsten (suomeksi), hanna.hellsten_ät_luontoliitto.fi, 044-257 0174

Roger Petas (ruotsiksi), roger.petas_at_naturochmiljo.fi, 09 6122 2926 och 040 -7289 707

Elämys -lehdestä:

Johan Ekman, johan.ekman_ät_su.fi, 050-592 3385

www.alaosta.fi

Elämys-lehden pdf-versio: www.sll.fi/tiedostot/Elamys-lehti_reduced.pdf

www.mainoskupla.fi

Mukana olevat museot:

Espoo: Gallen-Kallelan museo.
Helsinki: Jugendsali, Teatterimuseo, Hotelli- ja ravintolamuseo, Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma, Sinebrychoffin taidemuseo, Suomen kansallismuseo, Kuurojen museo, Taidemuseo Meilahti, Taidemuseo Tennispalatsi, Kulttuurien museo ja Ylioppilasteatteri.

Jyväskylä: Suomen käsityön museo ja Keski-Suomen museo.

Kemi: Kemin historiallinen museo ja Kemin taidemuseo.

Lapua: Lapuan patruunatehtaan museo ja Pyhälahden valokuvaamomuseo.

Oulu: Oulun taidemuseo.

Tampere: Työväen keskusmuseo Werstas, Amurin työläismuseokortteli, Muumilaakso, Rupriikki, Sara Hildenin taidemuseo, Suomen jääkiekkomuseo, Tampereen taidemuseo ja Vapriikki.

Vaasa: Pohjanmaan museo.

Vantaa: Vantaan taidemuseo.