Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Aurinkoiset päivät herättivät luonnon kevätkukoistukseen

Aurinkoiset päivät herättivät luonnon kevätkukoistukseen

Vihdoinkin! Vaikka toukokuun sää on ollut koleahko, on aurinko lähipäivinä paistanut ja kevät tuntuu ottaneen kunnon harppauksen eteenpäin. Luonto alkaa puhjeta täyteen keväiseen kukoistukseensa. Valkovuokot kukkivat nyt valkoisina kukkamerinä lehdoissa ja västäräkkien, noiden kesän tuojien, voi kuulla sirkuttavan koko maassa.
Aurinkoiset päivät herättivät luonnon kevätkukoistukseen

Kuva: Saara Heikkinen

”Luonto on alkanut kunnolla vihertää ja havaintoja esimerkiksi koivun lehtien puhkeamisesta on tullut Kevätseurantaan runsaasti. Käki on kukkunut kevättä jo Kokkolan korkeudella ja siilit ovat alkaneet heräillä Oulussa asti”, kertoo Kevätseurannan kampanjakoordinaattori Saara Heikkinen.

Varsinaisia Kevätseuranta-viikonloppuja on jäljellä tältä erää enää kaksi. Seuraavaa vietämme jo tällä viikolla 21.-22.5.2022. Viimeinen Kevätseuranta-viikonloppu taas osuu kesäkuun alkuun 4.-5.6.2022. ”Kevään myöhästymisestä johtuen uutta seurattavaa ilmestyy tänä vuonna ihan viimeisellekin viikonlopulle! Odotetavissa on, että kielot, tuomet ja oravanmarjat puhkeavat kunnolla kukkaan vasta lähempänä kesäkuun alkua”, Heikkinen vinkkaa.

Käenkaalit, mustikat sekä rentukat ovat nekin vasta aloittamassa varoivaisesti kukintansa myöhäisestä keväästä johtuen. Tervapääskyt ovat Kevätseurannan viimeiseksi saapuvia muuttolintuja ja pian ne jo laulavat kesää tullessaan toukokuun lopulla.

Vielä siis ehdit osallistua! Toivomme havaintoja varsinkin Kevätseuranta-viikonlopuilta, sillä ne antavat kattavan kuvan keväästä aina samoina ajankohtina joka vuosi. Suunnista siis tänä viikonloppuna Kevätseurantaretkelle, vaikka jollekin sivuillamme mainittuun perinnemaisemakohteeseen. 

Omat kerätyt havainnot voi lähettää Kevätseurantaan aina 30.6.2022 asti. Havainnot tallennetaan Luonnontieteellisen keskusmuseon tietokantaan, josta ne ovat kaikkien nähtävillä ja tutkittavissa. 

Ilmoita havaintosi kätevästi osoitteessa www.kevatseuranta.fi tai tulosta Kevätseurantaretken ratoksi perinteinen havaintolomake. Samalta sivulta löydät myös lasten ihanan kevätkortin sekä pohjoisen Suomen kevään seuraamiseen tarkoitetun oman havaintolomakkeen.

Ota seurantaan Kevätseurannan oma Instagram-tili @kevatseuranta! Tilillä jaamme lajitietoa ja fiilistelemme kevättä! Jos haluat, että jaamme myös omia ihania kevätkuviasi tileillämme, lisää kuvaan aihetunniste #kevätseuranta ja merkitse mukaan Kevätseurannan tili @kevatseuranta sekä Luonto-Liiton tili @luontoliitto.

 

Lisätiedot: 

Saara Heikkinen, Kevätseurantakoordinaattori, saara.heikkinen@luontoliitto.fi      
Puh. 044 338 1543

Ilona Tuovinen, Luonto-Liiton ympäristökasvatuspäällikkö, ilona.tuovinen@luontoliitto.fi   
Puh. 045 1271226  
 

    
Kevätseurannan omat sosiaalisen median kanavat:   
 
   
 
www.facebook.com/kevatseuranta  
www.instagram.com/kevatseuranta 

kuuluu seuraaviin kategorioihin:
« heinäkuu 2022 »
heinäkuu
matiketopelasu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Luonto-Liitto Facebookissa

Sll:n logo