Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Perjantaina vietetään Älä osta mitään -päivää

Perjantaina vietetään Älä osta mitään -päivää

Älä osta mitään -päivää vietetään jälleen perjantaina 27.11.2015.

Luonto-Liitto tiedottaa 26.11.2015

Älä osta mitään -päivää vietetään jälleen perjantaina 27.11.2015.  Kansainvälisenä Älä osta mitään -päivänä kannustetaan ihmisiä olemaan yhden päivän ajan ostamatta mitään. Älä osta mitään -päivää on vietetty jo noin 20 vuoden ajan. Ostospaaston tarkoituksena on herättää miettimään kulttuurimme kulutuskeskeisyyttä vuoden suurimman kulutusjuhlan eli joulun alla.

“Älä osta mitään -päivä innostaa yhä uudelleen ihmisiä pohtimaan omaa ekologista jalanjälkeään sekä avaa keskustelua siitä, kuinka omalla kulutuskäyttäytymisellä voi vaikuttaa”, kertoo Älä osta mitään -päivän koordinaattori Ilona Bontenbal Luonto-Liitosta.

“Ostamisesta ja kulutuksesta puhutaan tänä päivänä moraalisena velvollisuutena ja keinona saada kansantalous kuntoon. Samalla unohdetaan luonnonvarojen liikakulutuksen synnyttämä ekologinen kestävyysvaje, vaikka myös se on vakava yhteiskunnallinen ongelma”, Bontenbal muistuttaa.

Älä osta mitään -päivää voi viettää nauttien kiireettömästä yhdessäolosta, taiteesta ja kulttuurista tai vaikkapa luonnossa liikkumisesta. Eri puolella Suomea järjestetään myös päivän teemaan liittyviä tapahtumia ja tempauksia (ks. alaosta.fi/tapahtumat).

Älä osta mitään -päivänä käynnistyy Luonto-Liiton Kestävä joulu -kampanja, joka jatkuu koko joulukuun ajan.

"Kampanja haastaa viettämään ekologisempaa joulunaikaa ilman ylenpalttista tavaran ja ruuan määrää. Fiksuilla ostospäätöksillä voi vähentää jouluna syntyvän jätteen määrää. Esimerkiksi ruokaa ostetaan jouluna usein tarpeettoman paljon, jolloin suuri osa  jää syömättä ja päätyy roskiin. Läheisiä taas voi muistaa kestävillä, kierrätetyillä tai aineettomilla lahjoilla", Ilona Bontenbal kertoo.

Älä osta mitään -päivää vietetään myös sosiaalisessa mediassa. Päivällä on Facebookissa yli 6000 tykkääjää. 

 

Vähemmän jätettä, krääsää ja tehtävää – toivotamme sinulle joulua kestävää!

 

Lisätiedot: 

Ilona Bontenbal

Älä osta mitään -päivän ja Kestävän joulun koordinaattori

ilona.bontenbal(at)uontoliitto.fi

puh. 044 7338 574

 

Elina Mikola

Luonto-Liiton viestintäpäällikkö

elina.mikola(at)luontoliitto.fi

puh. 044 075 5635

 

Verkkosivut: http://alaosta.fi

Facebook-sivu: https://www.facebook.com/alaosta

26.11.2015