Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Anna nuorelle arvokasta aikaa – anna luontokokemus!

Anna nuorelle arvokasta aikaa – anna luontokokemus!

Huomenna lauantaina 15.9. vietetään valtakunnallista Anna mulle aikaa!
-päivää, jossa aikuisia muistutetaan antamaan aikaa ja huomiotaan nuorelle.

Luonto-Liitto tiedottaa 14.9.2012

Luonto-Liitto kannustaa kaikkia Suomen aikuisia, vanhempia, isovanhempia, sukulaisia, kummeja ja tuttuja antamaan nuorilleen aikaa esimerkiksi yhteisen luontokokemuksen kautta. Helppoa ja mukavaa tekemistä on vaikka harrastusporukan vieminen puolukkametsään tai luontoretkelle suuntaaminen yhdessä nuoren kanssa.

“Luontokokemuksilla on monenlaisia myönteisiä vaikutuksia ihmisen hyvinvointiin, muun muassa stressi vähenee tutkitusti. Mukavat yhteiset kokemukset tarjoavat hyvää vastapainoa perheiden usein aika kiireiseen arkeen”, kertoo Luonto-Liiton ympäristökasvatuspäällikkö Malva Green.

Nuori haluaa tuntea olevansa tärkeä. Aikuinen voi kertoa sen hänelle omalla läsnäolollaan. Silti välillä voi olla vaikeaa innostaa nuori mukaan yhteiseen puuhaan.

“Metsäretkelle lähtö aikuisen kanssa voi tuntua nuoresta helpommalta, jos hän saa ottaa mukaan vaikka kaverinsa, tai jos retkeen liittyy jotain nuorelle muuten mieluista”, Green lisää.

Nuorten Akatemian koordinoimaa Anna mulle aikaa! -päivää vietetään vuosittain 15. syyskuuta. Luonto-Liitto on mukana toteuttamassa kampanjaa yhdessä muiden järjestöjen kanssa.

Lisätietoja:

www.annamulleaikaa.fi