Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Älä osta mitään -päivä herättää pohtimaan ostamisen syitä

Älä osta mitään -päivä herättää pohtimaan ostamisen syitä

Kansainvälistä Älä osta mitään -päivää vietetään tänä vuonna perjantaina 27.11. Suomessa päivää järjestää Luonto-Liitto yhteistyöjärjestöjen kanssa.

Luonto-Liitto tiedottaa 24.11.2009

Teemapäivän tarkoituksena on kiinnittää ihmisten huomio ylenmääräisen ostamisen ympäristövaikutuksiin. Tänä vuonna pohditaan erityisesti ostamiseen liittyviä syitä ja tekosyitä sekä pyritään löytämään ostohalun taakse kätkeytyvät todelliset tarpeet ja ongelmat.

Alaosta.fi -kampanjasivustolla kävijät voivat vastata kyselyyn siitä, mikä on heille tyypillisin ostamisen syy ja osallistua samalla elämyksellisten palkintojen arvontaan.

– Mielihalusta tai rentoutumisen tarpeesta kumpuava ostaminen on monelle arkipäivää ja sitä pidetään yleisesti hyväksyttävänä, toteaa tapahtumakoordinaattori Nelli Turunen.

– Sisäisiä tarpeitaan voi kuitenkin tyydyttää myös hedelmällisemmillä ja ympäristölle ystävällisemmillä keinoilla. Teehetki ystävän luona rentouttaa paljon tehokkaammin kuin shoppailureissu. Ostoskäyttäytymisen muuttaminen on kannattavaa myös oman hyvinvoinnin kannalta.

Älä osta mitään -päivään liittyviä tapahtumia järjestetään muun muassa Helsingissä, Jyväskylässä, Turussa ja Vaasassa. Ympäri Suomen harrastetaan perjantaina myös kirjanvapautusta eli kirjojen viemistä julkisiin paikkoihin ohikulkijoiden löydettäväksi. Tarkemmat ohjelmatiedot ovat nähtävissä kampanjasivustolla www.alaosta.fi.

Älä osta mitään -päivä näkyy tänä vuonna erityisesti sosiaalisissa medioissa. Facebookissa teemapäivää on ilmoittautunut viettämään jo yli 5 000 osallistujaa.

Lisätietoja:

Tapahtuman nettisivut: www.alaosta.fi