Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Älä osta mitään -päivä haastaa kokonaisen krääsättömän joulukuun viettoon

Älä osta mitään -päivä haastaa kokonaisen krääsättömän joulukuun viettoon

Älä osta mitään -päivää vietetään tänä vuonna jouluteemalla perjantaina 29. marraskuuta. Tällä kertaa kampanja ei kuitenkaan jää ainoastaan yhden päivän mittaiseksi, vaan tapahtumaa koordinoiva Luonto-Liitto haastaa suomalaiset kokonaisen krääsättömän joulukuun viettoon.

Luonto-Liitto tiedottaa 4.11.2013

Maailmanlaajuisesta taloustaantumasta huolimatta joulumyynti jatkaa vuosi vuodelta kasvuaan, erityisesti kulutuselektroniikan myynti on lisääntynyt viime vuosien joulukaupassa. Valtaosa suomalaisista kuitenkin kokee joulunvieton nykyisellään liian kaupalliseksi ja toivoo läheisiltään lahjaksi ennen kaikkea yhteistä aikaa, selviää Suomalaisen Työn Liiton Joulututkimuksesta 2012.

Erityisesti helposti hajoavan krääsän hankkiminen kuluttaa kestämättömän paljon luonnonvaroja, sillä jokaisen lahjatavaran takana on kokonainen tuotantokaari.

– Tuotannon negatiiviset vaikutukset näkyvät usein vain tavaran tuotantomaassa – joululahjan ostajan katseen ulottumattomissa. “Tarinoita tavaroiden takaa” on teemana myös Luonto-Liiton ja Eettisen kaupan puolesta ry:n järjestämässä Mainoskupla 2014 -vastamainoskilpailussa, joka käynnistyy Älä osta mitään -päivänä, kertoo Iitu Kiminki Luonto-Liitosta.

Luonto-Liitto kannustaa antamaan lahjaksi elämyksiä tavaran sijaan, ostamaan kestävää ja koristelemaan kohtuullisesti, maapalloamme mahdollisimman vähän kuormittaen.

Ideoita krääsättömän joulun viettoon Älä osta mitään -päivän kampanjasivuilta: www.alaosta.fi

Iitu Kiminki
Älä osta mitään -päivän koordinaattori, Luonto-Liitto
iitu.kiminki[at]luontoliitto.fi

Anna Ylä-Anttila (Mainoskupla-vastamainoskilpailu)
Eettisen kaupan puolesta ry.
anna[at]eetti.fi

Taija Rinne
vs. viestintäpäällikkö, Luonto-Liitto
taija.rinne[at]luontoliitto.fi

www.alaosta.fi
www.fb.com/alaosta
Mainoskupla-vastamainoskilpailun internetsivut: www.mainoskupla.fi

Luonto-Liitto on lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Järjestön tavoitteena on yhteiskunta, jossa arvostetaan luonnon moninaisuutta ja sen itseisarvoa.

www.luontoliitto.fi