Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Älä osta mitään -päivä puolustaa tänään kaupunkitilaa

Älä osta mitään -päivä puolustaa tänään kaupunkitilaa

Luonto-Liitto tiedottaa 28.11.2008

Tänään vietetään kansainvälistä Älä osta mitään -päivää. Teemapäivän tarkoituksena on viettää päivä kuluttamatta rahaa. Päivän ostoslakon kautta kuka tahansa meistä voi kokeilla, onko kaikki päivittäinen kuluttaminen lopulta välttämätöntä.

Tämän vuoden teemana on kaupunkitila: onko kaupungissa tilaa niillekin, joilla ei ole ostovoimaa tai -halua?

- Kaupungilla on muitakin tarkoituksia kuin toimia kauppapaikkoina, sieltä tulee löytyä tilaa ihmisten kohtaamiselle ja toimimiselle. Esimerkiksi kesäisin puistot toimivat ilmaisina luovina tiloina, joissa voi harrastaa lueskelun tai puistojumpan lisäksi erilaisia taidemuotoja, kuten musiikkia tai teatteria, toteaa Hanna Kaisa Hellsten Luonto-Liitosta.

Älä osta mitään -päivän järjestäjät haluavat myös herättää keskustelua kaupunkikuvasta, jota useimmiten hallitsee voimakaskin mainonta.

- Toivoisimme, että katujen varsilta löytyisi tilaa myös epäkaupallisille viesteille, Hellsten jatkaa.

Älä osta mitään -päivä on herättänyt keskustelua muun muassa Facebookissa, jossa lähes 9 000 ihmistä on sitoutunut viettämään Suomen kulutuksetonta päivää. Teemapäivän tapahtumia järjestetään eri puolilla maata. Esimerkiksi Joensuussa on mahdollista osallistua äänestykseen, jolla valitaan vuoden vapaa kaupunkitila. Myös museoita ympäri Suomea on mukana tarjoamassa kulttuuria vaihtoehdoksi perjantaipäivän viettoon.

Tarkemmat tiedot tapahtumista löytyvät osoitteesta www.äläosta.fi, sivustolta löytyy myös linkki Telluksen tulevaisuuden ilmaiseksi ladattavaan ” Kilo-Mega-Giga-Tera” sekä kuunneltavissa olevaan ”Supermarket” -kappaleisiin. Lisäksi sivustolta on linkki eilen julkaistuihin Mainoskupla -vastamainoskilpailun voittajatöihin.

Lisätietoja:

Hanna Kaisa Hellsten, ympäristöpoliittinen sihteeri, Luonto-Liitto ry.
044–257 0174 hanna.hellsten_ät_luontoliitto.fi

Maria Metsämuuronen, Älä osta mitään -päivän koordinaattori, Luonto-Liitto ry. 044–015 5963 maria.metsamuuronen_ät_luontoliitto.fi

Laura Manninen, tiedottaja, Luonto-Liitto ry. 050 303 1840 laura.manninen_ät_luontoliitto.fi

på svenska: Sandra Nyholm, Natur och Miljö rf. , 09-61 222 926, sandra.nyholm_ät_naturochmiljo.fi