Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Älä osta mitään -päivä on huomenna!

Älä osta mitään -päivä on huomenna!

Älä osta mitään -päivä on huomenna!

Luonto-Liitto tiedottaa 27.11.2003

Vuosittain marraskuun viimeisenä perjantaina vietetään kansainvälistä Älä osta mitään -päivää. Tapahtuma on vuosien saatossa löytänyt oman paikkansa aktivistien kalenterissa ja saanut yhä enemmän huomiota mediassa. Kampanjan kulutuskriittiset teemat ja sen punainen ostoskärrymerkki ovat jo monille tutut, mutta päivää viettävät toistaiseksi kovin harvat. Tapahtuma muistetaan usein kun on jo liian myöhäistä. Radion uutisia kuunnellessa tai lentolehtisiä kadulla jakaviin ihmisiin törmätessä toistuu viimevuotinen reagtio: "Ai niin, se on tänään!"

Kampanjan pyrkimys on tiedottaa ihmisille nykyisen kulutustasomme aiheuttamista ongelmista. Yllättäen ihmiset tuntuvat samaistuvan eniten kampanjan henkiseen viestiin, kuin esimerkiksi kulutukseen liittyviin ympäristö- tai sosiaalisiin kysymyksiin, kertoo kampanjan tiedottaja Tuomas Ketola. Tämän vuoden teema "Onko sinulla varaa olla ilman?" haastaa ihmiset miettimään omaa henkilökohtaista suhdettaan kuluttamiseen.

Kaikissa maamme suurimmissa kaupungeissa tapahtuma näkyy kaduilla. Syyllistämisen ja osoittelun sijaan pyrkimys on tarjota ihmisille iloisia kokemuksia ja asiallista tietoa ympäristöarvoja suosivista kulutusvalinnoista. Ensimmäistä edustavat Helsingin kaduilla perjantai-iltapäivänä ihastuttavat kulutuskriittiset tiernapojat. Jälkimmäistä tarjotaan jo tänä iltana Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla, jossa järjestetään keskutelutilaisuus: Kulutuskarkuruuden haasteet: katoavatko työpaikat, romahtaako talous? Tarjolla on monipuolisesti puheenvuoroja kulutuksen vähenemisen yhteiskunnallisista vaikutuksista alkaen kello 17:30.

Älä osta mitään -päivän verkkosivuilta löytyvät päivitetyt tiedot tapahtumista eri kaupungeisa ja järjestäjien yhteystiedot.

Lisätietoja: Tuomas Ketola, Älä osta mitään -päivän tiedottaja
p. 040 577 2572, tuomas.ketola(a)cult.tpu.fi