Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Älä osta mitään -päivänä luvassa aitoja elämyksiä

Älä osta mitään -päivänä luvassa aitoja elämyksiä

Luonto-Liitto tiedottaa 19.10.2006

Älä osta mitään -päivää vietetään tänä vuonna 24.11. Perinteeksi muodostunut teemapäivä kritisoi kulutuksen tarvetta, ja kannustaa ihmisiä päivän mittaiseen ostoslakkoon. Tämän vuoden teemana on "elämyksiä ostamatta".

"Elämyksellisyys ei ole kiinni ylimääräisen roinan hankkimisesta. Vaikka mainokset lupaavatkin eri tuotteisiin liittyviä mielikuvia, kuten puhdasta luontoa tai onnellisia perheitä, pääsee todellisiin elämyksiin kiinni ostamatta", toteaa päivän järjestelyssä mukana oleva Natur och Miljön nuorisosihteeri Roger Petas.

Aitoihin elämyksiin liittyen Älä osta mitään -päivää vietetään viimevuotiseen tapaan yhteistyössä museoiden ja muiden kulttuuritoimijoiden kanssa. Monet museot tarjoavat älä osta mitään -päivänä esimerkiksi ilmaisen opastuksen tai sisäänpääsyn.

"Kulttuuria kuluttamalla voi kokea elämyksiä ilman, että komerot täyttyvät ja ympäristö kuormittuu", toteaa Luonto-Liiton Hanna Kaisa Hellsten. Elämyksiä tarjotaan myös julkaisemalla kaupallistuneita aikakauslehtiä parodioiva Elämys-lehti, jota jaetaan eri paikkakunnilla ympäri Suomea.

Älä osta mitään -päivää järjestävät tänä vuonna Luonto-Liitto, Natur och miljö, Maan ystävät, Svensk Ungdom, Vasemmistonuoret sekä Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto (ViNO). Yhteistyössä ovat mukana lukuisten museoiden ja muiden kulttuuritoimijoiden lisäksi Villiruusut-yhdistys sekä Kuluttajat - Konsumenterna.

Lisätietoja:

suomeksi:
Hanna Kaisa Hellsten, ympäristöpoliittinen sihteeri, Luonto-Liitto ry.
044-257 0174/
hanna.hellsten_at_luontoliitto.fi

på svenska:
Roger Petas, ungdomssekreterare, Natur och Miljö rf.
(09) 6122 2926/040-7289 707,
roger.petas_at_naturochmiljo.fi