Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Älä osta mitään -päivänä ei osteta mielikuvia

Älä osta mitään -päivänä ei osteta mielikuvia

Luonto-Liitto tiedottaa 30.11.2007

Tänään vietetään kansainvälistä Älä osta mitään -päivää Suomessa 15. kertaa. Tämän vuoden teemassa pureudutaan mainonnan luomiin harhakuviin. Kampanja kannustaakin ihmisiä tarkastelemaan todellisuuden ja mainosmaailman välistä ristiriitaa ja miettimään omia kulutustapojaan. Slogan "Älä osta mielikuvaa – huuhtele ajatuksesi” rohkaisee kaikkia hyväksymään itsensä sellaisena kuin on mainosten harhakuviin pyrkimisen sijaan.

Kulutuskriittisen teemapäivän tapahtumia järjestetään 12 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Tuttuun tapaan myös useat museot tarjoavat sisäänpääsyn alennettuun hintaan tai ilmaiseksi. Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta www.äläosta.fi.

Älä osta mitään -päivä näkyy tänä vuonna erityisesti verkossa. Uudistetuilla verkkosivuilta löytyy toiminnallinen Totuus mainoksen takana -kuva sekä opettajille ja nuorisotyöntekijöille suunnattu opetusmateriaali, jonka avulla voi koostaa niin tunnin kuin kokonaisen teemaillankin kulutuksen ja mainonnan teemoista. Sivuilla voi myös katsella ÄOM_TV:n välityksellä vastamainoksia, kulutuskriitiittisiä performansseja ja Älä osta mitään -päivän tv-spotteja sekä käydä allekirjoittamassa ostamattomuussitoumuksen.

Älä osta mitään -päivä on laajentunut myös MySpace-sivustolle (www.myspace.com/alaosta) ja nyt jo yli 3000 ihmistä yhdistävään Älä
osta mitään -päivän Facebook-tapahtumaan.

Kulutuskriittisen teemapäivän järjestää tänä vuonna Luonto-Liitto yhdessä Natur och Miljön, Maan ystävien, Vasemmistonuorten, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden, Keskustanuorten ja Svensk Ungdomin kanssa. Visuaalisen ilmeen kampanjalle on luonut Klaus Welp.

Lisätietoja:

Marianne Mäkinen, Älä osta mitään -päivän koordinaattori, Luonto-Liitto ry. 044-015 5963 marianne.makinen_ät_luontoliitto.fi

Hanna Kaisa Hellsten, ympäristöpoliittinen sihteeri, Luonto-Liitto ry.
044-257 0174 hanna.hellsten_ät_luontoliitto.fi

på svenska: Sandra Nyholm, Natur och Miljö rf. , 09-61 222 926, sandra.nyholm_ät_naturochmiljo.fi

Teemapäivän uusitut sivut löytyvät osoitteesta http://www.äläosta.fi