Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Älä osta mitään -päivänä ei haalita tavaraa

Älä osta mitään -päivänä ei haalita tavaraa

Perjantaina 30.11. vietetään kulutuskriittistä Älä osta mitään -päivää sekä julkistetaan vastamainoskilpailu Mainoskuplan vuoden 2012 voittajat.

Luonto-Liitto tiedottaa 29.11.2012

Älä osta mitään -päivän ideana on miettiä omaa kulutustaan ja kyseenalaistaa shoppailu ajanvietteenä. Tänä vuonna teemana on “Koe, älä osta”, joka kannustaa hankkimaan elämyksiä tavaran sijaan.

“Älä osta mitään -päivä on hyvä tilaisuus miettiä omia kulutustapoja. Tavaran haalimisen sijaan parhaat kokemukset syntyvät ihan muualla kuin kaupan jonossa. Esimerkiksi kahvilla käyminen ystävän kanssa, ulkoilu tai joku mukava harrastus tuovat paljon enemmän elämyksiä kuin shoppailu”, sanoo kampanjan koordinaattori Johanna Kare-Haavisto.

Älä osta mitään -päivänä tapahtuu ympäri Suomea ja monet tapahtumista löydät osoitteesta www.alaosta.fi. Helsingin päätapahtumassa Postitalolla julkistetaan klo 12 vastamainoskilpailu Mainoskuplan voittajat ja nähdään vuoden parhaita töitä. Tilaisuudessa kuullaan myös kulutusaiheinen paneelikeskustelu.

Media ja yleisö ovat tervetulleita tilaisuuteen!

"Mainoskupla-kilpailun tavoitteena on tuoda esille osuvia ja herätteleviä vastamainoksia, jotka piikittelevät esimerkiksi kulutuskulttuuria ja poliitikkoja tai ottavat kekseliäästi kantaa yhteiskunnan epäkohtiin", sanoo Taija Rinne, yksi Mainoskupla-kisan tuomareista.

Kansainvälisen Älä osta mitään -päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota ylenmääräisen kuluttamisen haitallisiin ympäristövaikutuksiin. Teemapäivää vietetään Suomessa vuosittain marraskuun viimeisenä perjantaina.

www.alaosta.fi
www.mainoskupla.fi