Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Älä osta mitään -päivää juhlistetaan Postitalolla perjantaina

Älä osta mitään -päivää juhlistetaan Postitalolla perjantaina

Luonto-Liiton koordinoimaa kulutuskriittistä Älä osta mitään -päivää vietetään perjantaina 30.11. Päivän kunniaksi Kirjasto 10:n tiloissa Helsingin Postitalossa (os. Elielinaukio 2G) järjestetään kulutusaiheinen “Koe, älä osta” -tapahtuma klo 12. Tapahtumassa julkistetaan vastamainoskilpailu Mainoskuplan voittajat ja kuullaan tuomareiden perustelut voittajan valinnalle. Ohjelmassa on myös tämänhetkistä kulutuskulttuuria ruotiva paneelikeskustelu.

Luonto-Liitto tiedottaa 27.11.2012

“Älä osta mitään -päivän ideana on saada ihmiset miettimään omia kulutustapojaan ja niiden syitä. Heräteostosten sijaan oikeita kokemuksia saa vaikka ystävän kanssa juttelusta tai hauskasta harrastuksesta, eikä seuraavana päivänä tarvitse katua ostoksiaan. Vuoden 2012 teemana onkin “Koe, älä osta””, kertoo kampanjan koordinaattori Johanna Kare-Haavisto.

Vastamainoskilpailu Mainoskupla haastaa kritisoimaan kulutuskulttuuria huumorilla ja mainosmaailman omalla kielellä. Tapahtumassa näemme tämän vuoden parhaita töitä ja kuulemme tuomarien kommentteja niistä. Kilpailua tuomaroivat sarjakuvapiirtäjä-graafikot Kaisa Leka ja Milla Paloniemi, kuvataiteilija Rakel Liekki, graafinen suunnittelija Klaus Welp sekä Luonto-Liiton viestintäpäällikkö Taija Rinne.

“Onnistunut vastamainos naurattaa, puraisee ja herättää ajatuksia. Se on kuin raikas lasillinen hanavettä ylikaupallisen median sokeri- ja lisäainelitkujen keskellä”, Kaisa Leka kuvailee.

Tapahtuma jatkuu paneelilla “Kun elämä ei riitä – keskustelua kulutuksesta ja sen kohtuullistamisesta”. Paneelissa keskustellaan nykykulutuksesta, kulutuskulttuurin kehityksestä ja tulevaisuuden näkymistä. Panelisteina ovat ympäristönsuojelutieteen opiskelija Liisa Haapanen, johtava tutkija Tuula Helne ja professional organizer Anne te Velde-Luoma.

Älä osta mitään -päivänä järjestetään tapahtumia Helsingin lisäksi ympäri Suomea.

www.alaosta.fi
www.mainoskupla.fi