Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Älä osta mitään –päivä kampanjoi avoimen kaupunkitilan puolesta

Älä osta mitään –päivä kampanjoi avoimen kaupunkitilan puolesta

Luonto-Liitto tiedottaa 24.9.2008

Kansainvälistä Älä osta mitään -päivää vietetään Suomessa perjantaina 28.11. Jo perinteeksi muodostunut teemapäivä kyseenalaistaa jatkuvan kulutuksen ihanteen ja kannustaa ihmisiä miettimään todellisia tarpeitaan. Tämän vuoden teemana on avoin kaupunkitila, joka kiteytyy sloganiin ”Pääsy sallittu!”. Kampanja kysyy, onko kaupungissa tilaa niillekin, joilla ei ole ostovoimaa tai –halua.

Kaupunkitilasta valtaosa on kaupallisessa käytössä, kuten liiketiloina tai mainospaikkoina. Vaikka palveluiden, kuten lämpimän kahvilatuokion ostaminen tapaamishetkeksi on sinänsä ekologista, vaatii se rahan käyttöä.

- Älä osta mitään -päivänä voi antaa lompakolleen vapaapäivän ja pohtia, millaisia mahdollisuuksia kaupunki silloin tarjoaa. Löytyykö paikkoja, joissa voi vain olla ja joissa ei tarvitse ostaa tai edes harkita ostamista, pohtii Maria Metsämuuronen Luonto-Liitosta.

Älä osta mitään -päivän verkkosivuilla osoitteessa www.alaosta.fi on paljon materiaalia niin opetukseen kuin ajanvietteeksi mainontaan liittyen. Sivuilta löytyy myös linkki viime vuoden Mainoskupla -kilpailun töihin. Kampanja toteutetaan osin verkkoympäristössä, mutta toimintaa on myös eri paikkakunnilla. Nämä tapahtumat päivittyvät kampanjan verkkosivuille lähempänä teemapäivää.

Älä osta mitään -päivänä on tarkoitus viettää vuorokausi käyttämättä rahaa ja hankkimatta tavaraa. Teemapäivä haastaa ihmiset hallitsemaan ostoimpulssejaan ja muuttamaan käyttäytymistään pysyvästi ekologisemmaksi. Verkkokampanjan sekä teemapäivän järjestää Luonto-Liitto yhdessä nuoriso- ja ympäristöjärjestöjen kanssa.

Lisätietoja:

Maria Metsämuuronen, Älä osta mitään -päivän koordinaattori, Luonto-Liitto,
044-0155963, maria.metsamuuronen_ät_luontoliitto.fi

Hanna-Kaisa Hellsten, ympäristöpoliittinen sihteeri, puh. 044 257 0174, hanna.hellsten_ät_luontoliitto.fi

på svenska: Sandra Nyholm, Natur och Miljö rf. , 09-61222926, sandra.nyholm@naturochmiljo.fi

www.alaosta.fi