Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Älä osta mitään –päivä 28.11. kampanjoi kulttuurilla

Älä osta mitään –päivä 28.11. kampanjoi kulttuurilla

Luonto-Liitto tiedottaa 21.11.2008

Kansainvälistä Älä osta mitään -päivää vietetään Suomessa perjantaina 28.11. Tämän vuoden teemana on avoin kaupunkitila, joka kiteytyy sloganiin ”Pääsy sallittu!”. Kampanja kysyy, onko kaupungissa niillekin, joilla ei ole ostovoimaa tai –halua.

Telluksen tulevaisuus -yhtye julkaisee Älä osta mitään –päivän virallisen singlen ”Supermarket” 28.11.2008. Single on Suomi-versio alkuperäisestä The Clash -yhtyeen kappaleesta ”Lost in the Supermarket”. Telluksen tulevaisuuden "Supermarket" alleviivaa mustan huumorin ja ironian keinoin kappaleen alkuperäistä kulutusyhteiskuntakritiikkiä.

- Singlen toinen kappale ”Kilo-Mega-Giga-Tera” on ilmaiseksi ladattavissa netistä, eli kukkaron voi tosiaan jättää kotiin, muistuttaa Telluksen tulevaisuuden säveltäjä/sanoittaja Ilkka Olander.

Kappaleet löytyvät osoitteesta http://www.telluksentulevaisuus.net/alaosta.html.

Älä osta mitään -päivän single jatkaa teemapäivän kulttuuriyhteistyötä. Älä osta mitään -päivä tekee yhteistyötä muun muassa elokuvafestivaali Lens Politican kanssa. Elokuvatapahtuman yhteydessä vieraili performanssitaiteilija Reverend Billy, joka saarnasi kaupallisuutta vastaan Kampin ja Forumin kauppakeskuksissa.

Teemapäivän tapahtumat, materiaalit ja tiedotteet löytyvät teemapäivän verkkosivuilta osoitteesta www.alaosta.fi. Helsingissä Älä osta mitään -päivää vietetään vapauttamalla kirjoja kaupunkitilaan ihmisten ilmaisiksi kulttuuriyllätyksiksi. Facebookin kautta Suomen teemapäivän viettoon osallistuu yli 7 800 osallistujaa.

Älä osta mitään -päivänä on tarkoitus viettää vuorokausi käyttämättä rahaa ja hankkimatta tavaraa. Teemapäivä haastaa ihmiset hallitsemaan ostoimpulssejaan ja muuttamaan käyttäytymistään pysyvästi ekologisemmaksi. Verkkokampanjan sekä teemapäivän järjestää Luonto-Liitto yhdessä nuoriso- ja ympäristöjärjestöjen kanssa.

Lisätietoja:

Hanna Kaisa Hellsten, ympäristöpoliittinen sihteeri, Luonto-Liitto ry., 044 257 0174, hanna. hellsten _ at _ luontoliitto.fi
på svenska: Sandra Nyholm, Natur och Miljö rf. , 09-61222926, sandra.nyholm_ at _ naturochmiljo.fi

www.alaosta.fi