Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Älä osta mitään –päivä 28.11.

Älä osta mitään –päivä 28.11.

”Onko sinulla varaa olla ilman?”

Luonto-Liitto tiedottaa 24.11.2003

Perjantaina 28.11. vietetään kansainvälistä Älä osta mitään -päivää. Päivän mittaisen kulutuslakon on tarkoitus herättää kansalaiset pohtimaan kulutustottumustensa syitä ja seurauksia. Tapahtuma näkyy laajalti mediassa ja kaduilla. Kampanja tarjoilee kestävän kehityksen arvoja hopeatarjottimella - juuri kun niitä eniten kaivataan!

Kaupan Keskusliiton mukaan vähittäiskaupan joulukuun myynnin arvioidaan kasvavan viimevuotiseen nähden 4-5 prosenttia ja kokonaismyynnin kerrotaan yltävän 2,6 miljardiin euroon. Älä osta mitään –päivän järjestäjät haluavat kasvavan kulutusinnon keskellä muistuttaa, kuinka ostaminen ja kuluttaminen liittyy paljon muuhunkin kuin todelliseen tarpeeseen. Tämän vuoden iskulause: Onko sinulla varaa olla ilman?, on avoin haaste mainosten ristitulessa eläville ihmisille, joille onnellisuutta ja hyvää itsetuntoa tarjotaan ostettavina hyödykkeinä, toteaa Älä osta mitään –päivän tiedottaja Tuomas Ketola.

Älä osta mitään –päivän www-sivut avataan tänään. Sivuilta löytyy myös kampanjan tämänvuotinen mainosanimaatio. Sivuilla on sitoumus, jonka allekirjoittamalla voi lupautua viettämään itse sekä haastaa ystävänsä viettämään Älä osta mitään -päivää. Viikon mittaan sivuille päivittyvät myös tiedot katutapahtumista ja näiden yhteyshenkilöistä.

Älä osta mitään –päivänä tapahtumia järjestävät lukuisat järjestöt, näkyvimmin mukana ovat Luonto-Liitto, Maan ystävät, Vihreät nuoret ja opiskelijat, Vasemmistonuoret sekä useat ylioppilaskunnat.

Lisätietoja: Tuomas Ketola, Älä osta mitään -päivän tiedottaja
p. 040 577 2572, tuomas.ketola(a)cult.tpu.fi