Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ajankohtaista / Turkistarhaton Suomi -kansalaisaloitteen loppuhuipennuksessa riemua ja pettymyksiä

Turkistarhauksen vastainen mielenosoitus keräsi 500 osallistujaa – eduskunnassa aloitetta kannatti 36 edustajaa.

Kuva: Hanna Heikkilä

Tiistaina 18.6. Turkistarhaton Suomi -kansalaisaloitteen keränneet järjestöt Eläinsuojeluliitto Animalia, Oikeutta eläimille, Luonto-Liitto ja SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto järjestivät Helsingin keskustassa suurmielenosoituksen turkistarhausta vastaan. Noin viisisataa osallistujaa antoi tukensa kampanjalle auringonpaisteessa, kun mielenosoitus kulki läpi Helsingin keskustan Senaatintorilta Eduskuntatalolle.

Eduskuntatalon rappusilla kuultiin kampanjan järjestäjiä sekä kansanedustajia. Sekä puolesta että vastaan puhuneet saivat äänekästä palautetta satapäiseltä yleisöltä, kun paikalla kuultiin riemunkiljahduksia sekä kannustavia taputuksia, toisaalta taas kovaa buuausta.

Eduskunta äänesti kansalaisaloitteesta keskiviikkoaamuna 19.6. Turkistarhausta halusi jatkaa 146 kansanedustajaa, tarhauksen kiellon puolesta äänensä antoivat 36 edustajaa. Vaikka luku näyttää pieneltä, asiaa voi tarkastella myös Vihreä lanka -lehden näkökulman mukaisesti: hallituksesta kolmasosa äänesti aloitteen puolesta.

Kansalaisaloitteen taustajärjestöt kertovat, että työ ei pääty tähän. Vaikka kieltoa ei nyt tullut, turkistarhauksen vastaista työtä tehdään niin kauan, kunnes turkistarhaus Suomessa lopetetaan.

Lisätietoa, blogikirjoituksia ja kuvagalleria mielenosoituksesta:

Lue järjestöjen yhteinen tiedote.

Äänestystulokset eduskunnan sivuilla.

Kuvagalleria tiistain suurmielenosoituksesta (HUOM: kuvat avautuvat selailtavaksi ja niitä on kahdella erillisellä sivulla).

Video mielenosoituksesta.

Luonto-Liiton Leo Straniuksen blogikirjoitus.

SEY Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton toiminnanjohtaja Katin Pullin blogikirjoitus.