Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ajankohtaista / Suomen rannikko – rantaretkiä ja vedenalaisia luontopolkuja

Suomen rannikko – rantaretkiä ja vedenalaisia luontopolkuja

Tänä vuonna vietetään Suomenlahti 2014 -vuotta. Sen kunniaksi Luonto-Liitto on koostanut upean materiaalin Suomen rannikoilla retkeileville sekä koulujen ja opiskelijoiden tarpeisiin.
Suomen rannikko – rantaretkiä ja vedenalaisia luontopolkuja

Kuva: Teemu Saloriutta

Materiaaleista ensimmäinen, opaskirja Merenranta kutsuu – Tietoa ja luovaa tekemistä Suomenlahden rannoilla retkeileville, julkaistiin kesällä yhdessä Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen kanssa.

Kirja kertoo kattavasti esimerkiksi merenrannan geologiasta, erilaisista rantatyypeistä sekä Suomenlahden eliöryhmistä.
 
– Suomenlahti on ainutlaatuisen hieno ja upea elinympäristö, sen eliöt ja eliöyhteisöt ovat kiehtovia, kertoo Malva Green, Luonto-Liiton ympäristökasvatuspäällikkö ja yksi kirjan toimittajista.
 
Merta, rantoja ja niiden eliöitä uhkaa muun muassa rehevöityminen. Kirjassa on meren suojeluvinkkejä, mutta myös esimerkkejä merestä ja sen rannoista iloitsemiseen ja niistä oppimiseen. Kirja on ladattavissa Luonto-Liiton sivulta pdf-versiona tai tilattavissa painettuna kirjana.
  
Nyt materiaali on täydentynyt ala- ja yläkouluille sekä lukioille tarkoitetuilla opetusmateriaaleilla. Materiaali sisältää Vedenalainen luontopolku -verkkoesityksen,  joka vie katsojan henkeäsalpaavalle matkalle Perämereltä Merenkurkkuun ja Saaristomereltä Suomenlahteen asti. 

– Esitys sisältää Metsähallituksen sukeltajien ottamia hienoja vedenalaisia kuvia. Monelle tulee yllätyksenä, miten upeita maisemia ja kiehtovia eliöitä Suomen rannikolta löytyy. Materiaalista löytyy myös paljon tietoa esimerkiksi opetuksen tueksi.

Tutustu materiaaliin osoitteessa www.luontoliitto.fi/suomenlahti-materiaali 

Lisätiedot ja kirjan tilaukset: Malva Green, malva.green(at)luontoliitto.fi


Uutinen 17.9.2014

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,
« tammikuu 2021 »
tammikuu
matiketopelasu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Luonto-Liitto Facebookissa

Sll:n logo