Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ajankohtaista / Metsä muuttuu teatterinäyttämöksi syyskuussa Tampereen Hervannassa

Metsä muuttuu teatterinäyttämöksi syyskuussa Tampereen Hervannassa

“Siivekkäitä ja siipeilijöitä – havaintoja metsän siimeksestä” on 10.9. ensi-iltansa saava Teatteri Metsäläisten näytelmä, jonka tutkimuskohteena on ihminen metsässä. Esitys on osa Luonto-Liiton Lähimetsät haltuun -kampanjaa.
Metsä muuttuu teatterinäyttämöksi syyskuussa Tampereen Hervannassa

Kuva: S. M. Khalid Imran

Hervantajärven metsässä toteutettava musiikillinen esitys tekee herkullisia huomioita kaupunkilaisen ja erityisesti hervantalaisen metsäsuhteesta.

Eriskummallisten metsänkävijöiden kavalkadissa kohtaavat kepeässä hengessä metsään liittyvät tavat, uskomukset, arvot ja arvottomuudet. Käsikirjoitusta varten työryhmä on kerännyt kaupunkilaisten metsään liittyviä kokemuksia ja tarinoita. Metsäpolulla etenevässä esityksessä käpälöidään myös Hervannan kaupunginosan monivaiheista historiaa ja rämmitään keskelle Hervantajärven ajankohtaista kaavoituskiistaa.

Teatteri Metsäläiset on uusi paikallisista alan ammattilaisista ja pitkän linjan harrastajista koostuva teatteriryhmä. Ohjauksesta vastaa Outi Kautonen (teatteri-ilmaisun ohjaaja ja YTM) ja käsikirjoituksesta Anniina Kangasniemi (FM teatterin ja draaman tutkimus). Esitys on jatkoa Kautosen kesällä 2015 ohjaamalle kiertävälle metsäteatteriproduktiolle “Hyödyttömän metsän tarinoita”.

“Siivekkäitä ja siipeilijöitä” on osa LuontoLiiton Lähimetsät haltuun! kampanjaa ja sopii kaikenikäisille katsojille. Esityksiä järjestetään kahdeksan 10.–22.9. välisenä aikana, ja siinä liikutaan lähimetsissä. Lipunmyynti ja lähtö esitykseen tapahtuu Hervantajärven uimarannan parkkipaikalla, osoitteessa Salmenkalliontie 52. Tervetuloa metsään!

Lisätiedot ja lippuvaraukset: teatteri.metsalaiset@gmail.com

Teatteri Metsäläiset Facebookissa