Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ajankohtaista / Luonto-Liitto viettää Suomen luonnon päivää

Luonto-Liitto viettää Suomen luonnon päivää

Luonto-Liitto kutsuu kaikki juhlimaan upeaa Suomen luontoa! Tule mukaan järjestettyyn tapahtumaan tai juhlista omin päin.
Luonto-Liitto viettää Suomen luonnon päivää

Kuva: Hanna Heikkilä

Elokuun viimeisenä lauantaina 30.8. juhlitaan valtakunnallista Suomen luonnon päivää. Luonto-Liitto osallistuu päivän viettoon järjestämällä erilaisia tapahtumia piireissään ja alueyhdistyksissään. Tarjolla on muun muassa kiireetön retki lähiluontoon ja metsän antimien keräilyä leppoisalla luontoretkellä.

Suomen luonnon päivän ideana on juhlia luontomme tuomaa iloa ja oivaltaa sen hyvinvointia edistävä vaikutus. Nyt toista kertaa järjestettävää Suomen luonnon päivää vietetään aina elokuun viimeisenä viikonloppuna. Siitä on tavoitteena tehdä uusi suomalainen kansanperinne ja virallinen liputuspäivä. Päivää voi viettää osallistumalla järjestettyyn tapahtumaan tai omatoimisesti haluamallaan tavalla.

Ideoita päivän viettoon löytyy Suomen luonnon päivän nettisivuilta sekä esimerkiksi Luonto-Liiton Elonkorjuuretkellä-vinkkivihkosesta. Vihkosen teemoina ovat loppukesäinen luonto, luonnosta nauttiminen ja luonnonantimet. Sen puuhavinkit sopivat erityisesti lapsille ja lapsiperheille.

Luonto-Liitto kannustaa kaikkia nauttimaan upeasta Suomen luonnosta!

Luonto-Liiton järjestämät tapahtumat Suomen luonnon päivänä: www.luontoliitto.fi/ajankohtaista/suomenluonnonpaiva2014

Suomen luonnon päivä: www.suomenluonnonpaiva.fi

Elonkorjuuretkellä -vinkkivihkonen: www.luontoliitto.fi/materiaalit/verkkojulkaisut