Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ajankohtaista / Luonto-Liitossa tapahtuu

Luonto-Liitossa tapahtuu

Uutiskooste ajankohtaisista asioista Luonto-Liiton keskustoimistolla ja piireissä.
Luonto-Liitossa tapahtuu

Luonto-Liiton keskustoimiston väki retkeili 11.6. Pihlajasaaressa Helsingissä. Kuva: Liisa-Maija Aukia

Ajankohtaista keskustoimistolla

Tiedoksi Suomen luonnonsuojeluliiton (SLL) muutosta aiheutuva käyttökatkos Luonto-Liiton verkkosivuilla 16.6. SLL:n palvelimet muuttavat keskustoimiston mukana Lauttasaareen maanantaina 16.6. Muutto aiheuttaa katkoksen myös Luonto-Liiton verkkosivustoille www.luontoliitto.fi ja siilinpesa.luontoliitto.fi

Viestintäpäällikkö Liisa-Maija Aukia jää 16.6. vanhempainvapaalle, ja Taija Rinne palaa takaisin keskustoimistolle sijaistamaan elokuun alussa. Hyvää vointia Lissu ja tervetuloa Taija!

Muistattehan, että Luonto-Liiton keskustoimisto on kiinni heinäkuussa.

Kesäleirit ympäri Suomea

Luonto-Liiton piireillä on leirikesä aktiivisesti jo käynnissä. Hyvää leirikesää kaikille toimijoille ja kuten Luonto-Liiton facebookissa tällä viikolla jo todettiinkin, niin parasta kesässä on luontoleirit!

Lapset: www.luontoliitto.fi/toiminta/leirit/lastenleirit
Nuoret: www.luontoliitto.fi/toiminta/leirit/nuortenleirit
Perheet: www.luontoliitto.fi/toiminta/leirit/perheleirit

Luonto-Liiton kärkikampanja vuodelle 2015?

Luonto-Liiton valtuusto päättää syyskuussa 2014 järjestön kärkikampanjasta vuodelle 2015. Kyseessä on kokeilu. Rahoitusta vuoden 2015 kärkikampanjalle on tarjolla yhteensä 22 500 euroa. Tällä summalla ei ole tarkoituksena palkata erillistä työntekijää. Henkilöresurssit kampanjan toteuttamiseen kohdennetaan keskustoimiston nykyisten työntekijöiden työajasta.

Toimita vapaamuotoinen ja lyhyt ehdotuksesi Luonto-Liiton kampanjasta toiminnanjohtaja Leo Straniukselle (leo.stranius@luontoliitto.fi) ja puheenjohtaja Pia Pässilälle (pia.passila@luontoliitto.fi) viimeistään ma 4.8.2014 klo 16 mennessä.

Kampanjaehdotuksessa tulisi huomioida mm. seuraavia asioita:
- Mikä on kampanjan tavoite?
- Miten kampanja lisää Luonto-Liiton näkyvyyttä?
- Miten kampanja edistää Luonto-Liiton varainhankintaa?
- Miten vapaaehtoiset voivat osallistua kampanjaan?
- Miten eri toimintaryhmiä hyödynnetään?
- Miten piirit otetaan mukaan?
- Miten liittyy olemassa oleviin työntekijäresursseihin (esimerkiksi viestintä, hallinto, asiantuntijat)?

Ehdotusten ja ideoiden pohjalta Luonto-Liiton valtuusto valitsee syyskuussa pidettävässä ylimääräisessä kokouksessa kärkikampanjan, jota lähdetään toteuttamaan. Hallitus valmistelee kampanjalle vielä tarkemman budjetin ja toimintasuunnitelman, joka käsitellään syyskokouksessa marraskuun lopussa.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Leo Stranius, puh. 040-7547371, leo.stranius@luontoliitto.fi
Puheenjohtaja Pia Pässilä, puh 040-7430624, pia.passila@luontoliitto.fi

Syyspäivät!

Tervetuloa LL:n ja SLL:n Syyspäiville 13.–14.9. Anjalaan! Syyspäivät ovat Luonnonsuojeluliiton ja Luonto-Liiton yhteinen väentapaaminen. Tervetulleita ovat kaikki Luonnonsuojeluliiton ja Luonto-Liiton toimijat! Merkkaa siis kalenteriisi viikonloppu 13.–14.9. Paikka on Anjalan nuorisokeskus Kouvolan eteläpuolella.

Ohjelmassa on puheenvuoroja, työpajoja ja mukavaa yhdessäoloa. Pääpuhujina ovat kehitysjohtaja Marjahelena Salonen Marttaliitosta ja Ympäristöpolitiikkakeskuksen johtaja Eeva Furman Suomen ympäristökeskuksesta. Työpajoista löytyy luonnon- ja ympäristönsuojelua, järjestötoimintaa, viestintää ja poliittista vaikuttamista. Valitse mielesi mukaan!

Ilmoittautumisohjeet ja tarkka ohjelma ilmoitetaan myöhemmin kesällä. Syyspäivät järjestetään yhteistyössä OK-opintokeskuksen kanssa.

Lisätiedot: Erika Weckström, järjestövastaava, erika.weckstrom@sll.fi, puh 050 408 6422 Sami Säynevirta, järjestöpäällikkö, sami.saynevirta@luontoliitto.fi, puh 040 5607 303

Kevätseuranta

Kevätseuranta on loppusuoralla. Kevätseurantavastaava Varpu Määttänen vieraili YLEn Aamu tv:ssä vielä torstaina 12.6. Kiitos Varpulle ja Luonto-Liiton luonnonharrastusjaostolle mahtavasta kampanjatyöstä!

Ympäristötoimintapäivät

Nuorten ympäristötoimintapäivät järjestetään Anjalan nuorisokeskuksella 24.–26.10. Haluatko puolustaa luonnon monimuotoisuutta ja olla mukana toimimassa ainutkertaisen luonnon ja ympäristön puolesta? Tule Ympäristötoimintapäiville kokeilemaan erilaisia vaikuttamisen tapoja yhdessä muiden nuorten kanssa. Ympäristötoimintapäivillä on kiinnostavia työpajoja, vaikuttamisen eri muotoja, mielenkiintoisia puhujia, keikkoja, keskusteluja ja luontoretkiä. Tapahtuman teemana monimuotoisuus.

Tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat Luonto-Liitto, Natur och Miljö sekä WWF Suomi.

Lisätiedot Ympäristötoimintapäivien koordinaattori Jonas Biströmiltä osoitteesta: jonas.bistrom@naturochmiljo.fi

Sieppo ja Nuorten Luonto

Iki-ihanasta Sieposta voi nyt tykätä Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/sieppolehti. Nuorten Luontoa voi taas lukea näköisversiona verkosta. Ensimmäinen numero (2/2014) on luettavissa osoitteessa: issuu.com/nuortenluonto/docs/nuorten_luonto_2_2014

Suomen luonnon päivä

Tänä vuonna vietetään jälleen Suomen luonnon päivää, upean luontomme juhlaa lauantaina 30.8.

Luonto-Liitto osallistuu nyt toista kertaa järjestettävään teemapäivään. Toiveena on, että Luonto-Liiton piirit, alueyhdistykset ja toimintaryhmät järjestäisivät Suomen luonnon päivänä retkiä lapsille, nuorille ja perheille.

Varatkaa siis tämä päivä retkeilylle ja ilmoittakaa retkenne myös keskustoimistolle Sinille osoitteeseen: sini.heikkila@luontoliitto.fi

Tässä linkki perheretken järjestäjän vinkkivihkoseen sekä Suomen luonnon päivän nettisivuille:

www.luontoliitto.fi/materiaalit/verkkojulkaisut
suomenluonnonpaiva.fi

Susiryhmä

Susiryhmä tekee lobbausmatkan Brysseliin juhannuksena. Susiryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 12.8. kello 17 Luonto-Liiton toimistolla, tiedustelut ja ilmoittautumiset: susiryhma@luontoliitto.fi.

Susiryhmä täyttää tänä vuonna 20 vuotta ja synttäribileet järjestetään Tavastialla torstaina 30.10. yhdessä Stupido Recordsin kanssa.