Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ajankohtaista / Kansalaisaloitekampanja turkistarhauksen lakkauttamiseksi

Kansalaisaloitekampanja turkistarhauksen lakkauttamiseksi

Luonto-Liitto aloitti 14.5.2012 yhdessä eläinsuojelujärjestöjen kanssa laajan kansalaisaloitekampanjan turkistarhauksen kieltämiseksi. Kuuden kuukauden aikana aloitteen tueksi kerättiin Väestörekisterikeskuksen tarkastuslaskennan mukaan 69 381 kannatusilmoitusta. Aloite etenee alkuvuodesta eduskunnan käsiteltäväksi, ja kampanja jatkuu vaikuttamistyönä.
Tietoa kansalaisaloitteesta ja kampanjan jatkosta osoitteessa: http://turkistarhatonsuomi.fi/.

Turkistarhaus ei ole ympäristöystävällistä. Turkisten hiilidioksidipäästöt ovat moninkertaiset vastaaviin keinomateriaaleihin verrattuna. Tarhaus aiheuttaa huomattavia rehevöittäviä ja happamia päästöjä vesistöihimme. Lienee selvää, että turkistuottajienkin kannattaa valmistautua siihen, että turkistarhaus loppuu Suomesta ennemmin tai myöhemmin. Ympäristön ja eläinten hyvinvoinnin näkökulmasta on toivottavaa, että muutos tapahtuu nopeasti, kommentoi Luonto-Liiton Leo Stranius.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: