Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Ajankohtaista / Hei sinä noin 15–20-vuotias suoluonnosta kiinnostunut nuori!

Hei sinä noin 15–20-vuotias suoluonnosta kiinnostunut nuori!

Nyt sinulla on mahdollisuus päästä Luonto-Liiton lähettämänä Ympäristöakatemian kaksipäiväiseen maastoseminaarin.
Hei sinä noin 15–20-vuotias suoluonnosta kiinnostunut nuori!

Kuva: Hanna Heikkilä

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt rahoitusta, jotta muun muassa Luonto-Liitto voisi lähettää muutaman suoluonnosta kiinnostuneen nuoren Ympäristöakatemian järjestämään maastoseminaariin, joka pidetään 2.–3.9.2013 Hämeessä. Seminaariin järjestetään yhteiskuljetus Helsingistä.

Olisitko sinä kiinnostunut osallistumaan suoaiheiseen maastoseminaariin ja tuoda nuoren ihmisen näkökulman luonnonsuojeluun myös päättäjien ja muiden vaikuttajien tietoisuuteen?

Osallistujille ei tule seminaarista mitään kuluja, koska opetus- ja kulttuuriministeriöstä saatu tuki kattaa nuorten osallistujien matka-, majoitus- ja ruokailukulut.

Kaksipäiväisen maastoseminaarin aikana vieraillaan niin luonnontilaisella suolla (Torronsuo) kuin turvekaivoksellakin (Okssuo). Vuoden 2013 Ympäristöakatemian tarkoituksena on asiantuntijoiden opastuksella esitellä turpeeseen liittyviä ilmasto- ja vesistövaikutuksia sekä suolajiston monimuotoisuuden nykytilaa.

Ympäristöakatemia on sitoutumaton koulutus- ja keskustelufoorumi yhteiskunnan päätöksentekijöille ja mielipidevaikuttajille. Mukaan seminaariin on kutsuttu muun muassa kansanedustajia, ministeriöiden virkamiehiä, päätoimittajia ja uutispäälliköitä, yritysmaailman edustajia sekä alan huippututkijoita.

Uutta on, että tänä vuonna Ympäristöakatemiaan kutsutaan mukaan myös ympäristöasioista kiinnostuneita nuoria! Nuoret saavat mahdollisuuden tutustua Ympäristöakatemian toimintaan ja vuoden teemaan, eli suohon, sekä pääsevät keskustelemaan nykyisten vaikuttajien kanssa aiheesta. Nuorten mielipiteen kuuleminen on tärkeää nykyisille päättäjille, sillä tehtävillä päätöksillä on suoria ja kauaskantoisia vaikutuksia luonnon tilaan.

Ilmoita kiinnostuksesi 7.8. mennessä Annalle (anna.swanljung(at)luontoliitto.fi / puh. 044 700 6113) tai Samille (sami.saynevirta(at)luontoliitto.fi / puh. 040 560 7303). Kerromme mielellämme lisää!