Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Äänestä ydinvoima historiaan -kampanja siivoaa eduskunnan

Äänestä ydinvoima historiaan -kampanja siivoaa eduskunnan

Uusiutuvaa energiaa symboloiviin pukuihin sonnustautuneet mielenosoittajat puhdistivat eduskunnan portaat ydinjätetynnyreistä keskiviikkona aamupäivällä. Äänestä ydinvoima historiaan -kampanja avasi mielenosoituksella vaalitaistelun, jonka tavoitteena on äänestää uusiutuvaa energiaa kannattavat kansanedustajaehdokkaat eduskuntaan ja pitää ydinvoimaa kannattavat ehdokkaat sieltä poissa.

Luonto-Liitto tiedottaa 16.2.2011

Tuuli- ja aurinkovoimaa sekä vanhaa vesivoimaa kuvaaviin pukuihin pukeutuneet mielensoittajat kantoivat eduskunnan portailta 28 ydinjätetynnyriä. Tynnyrit kuvasivat sitä säteilevää ydinjätettä, jonka nykyisen eduskunnan enemmistö viimevuotisella ydinvoimapäätöksellään haluaa jättää perinnöksi lukemattomille suomalaisten sukupolville.

Äänestä ydinvoima historiaan -kampanja on 13 järjestön yhteinen ponnistus, jossa äänestäjät lupaavat äänestyssitoumuksen tekemällä antaa äänensä eduskuntavaaleissa sellaiselle kansanedustajaehdokkaalle, joka viime kesänä äänesti eduskunnassa lisäydinvoimaa vastaan tai uudelle ehdokkaalle, joka ei hyväksy ydinvoimaa. Jo yli 37 000 äänestäjää on tehnyt äänestyssitoumuksen. Uusia sitoumuksia kerätään vaalipäivään saakka.

Uusiutuvaa energiaa symboloiviin pukuihin sonnustautuneet mielenosoittajat puhdistivat eduskunnan portaat ydinjätetynnyreistä 16.2.
"Mikään ei tunnu riittävän ydinvoimalobbareille. Fortum on jo ilmoittanut haluavansa päätöksen Loviisan uudesta reaktorista seuraavaan hallitusohjelmaan. Ydinvoimaa hamuavat eduskuntavaaliehdokkaat haluavat Suomesta ydinsähkökauppiaan, sähkö käytetään muualla ja suomalaisille jäävät ydinvoiman riskit ja säteilevä jäte. Sähkön hintaa uusi voimala ei laskisi, eikä työllisyys paranisi", sanoo Greenpeacen energiavastaava Jehki Härkönen.

"Näissä vaaleissa on tehtävä muutos. Uusiutuvaa energiaa eduskuntaan ja ydinvoiman kannattajat ulos", Härkönen jatkaa.

Äänestä ydinvoima historiaan -kampanja näkyy kaikissa Suomen vaalipiireissä vaaleihin saakka. Äänestyssitoumuksen tehneet kansalaiset voivat tarkistaa ennen vaaleja vaalipiirinsä ehdokkaiden ydinvoimakannan www.ydinvoima.fi-sivuilla. He saavat myös muistutuksen äänestää ennakkoäänestyksen alkaessa sekä henkilökohtaisesti listan vaalipiirinsä ehdokkaiden ydinvoimakannoista.

Äänestä ydinvoima historiaan -kampanjassa ovat mukana Demarinuoret, Greenpeace, Keskustan Opiskelijaliitto, Keskustanuoret, Luonto-Liitto, Maan ystävät, Natur och Miljö, PAND- Taiteilijat rauhan puolesta, Rauhanliitto, Sosialidemokraattiset Opiskelijat SONK, Suomen luonnonsuojeluliitto, Vasemmistonuoret, Vasemmisto-opiskelijat VASOP ja Vihreiden Nuorten ja Opiskelijoiden Liitto.

Äänestyssitoumuksen voi tehdä sivustolla http://www.ydinvoima.fi.

Lisätietoja:

Äänestä ydinvoima historiaan, kampanjakoordinaattori Maria Nuutinen, puhelin 040 554 1851
Demarinuoret, puheenjohtaja Timo Kontio, 050 545 2083
Greenpeace, energiavastaava Jehki Härkönen, 040 197 2620