Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / 60 vuotta luonnon puolesta pahaa vastaan

60 vuotta luonnon puolesta pahaa vastaan

60 VUOTTA LUONNON PUOLESTA PAHAA VASTAAN

Luonto-Liitto tiedottaa 9.10.2003

Luonto-Liitto juhlii merkkipäiväänsä 16.-19.10.2003

Kettingit ja ympäristökasvatuskansiot vaihdetaan ensi torstaina hetkeksi juhlatamineisiin, kun Luonto-Liitto ry täyttää 60 vuotta 16.10.2003. Merkkipäivää juhlistetaan Luonto-Liitolle tyypilliseen tapaan - monimuotoisesti. Vuosijuhlaviikon ohjelmaan mahtuu niin juhlaseminaari, virallinen vastaanotto, metsäretkeilyä kuin ympäristökasvatustakin.

Sotien aikana pimennysverhojen suojassa perustettu Luonto-Liitto on desanttien pelon väistyttyä römynnyt maastossa jo vuosikymmenien ajan. Tuloksena on uusia lajilöytöjä, lintuhavaintoja, luontoelämyksiä ja kasoittain suomalaisen ympäristöliikkeen ja luonnonsuojelun historiaa. Luonto-Liitosta ovat maailmankatsomukseensa ammentaneet aineksia kalastaja Pentti Linkolan ja presidentti Martti Ahtisaaren lisäksi mm. suurlähettiläs Pertti Salolainen, kylmäfyysikko Olli V. Lounasmaa, runoilija Heidi Liehu, muusikko Pekka Myllykoski ja lukuisa joukko ympäristöalan asiantuntijoita, mm. koko Luontoillan asiantuntijakaarti.

Vaikka ikää on karttunut, järjestö on edelleen pirteä kuin peipponen. Luontokerhotoiminta on kasvussa ja työ metsiensuojelun ja ilmasto- ja Itämeri-asioiden parissa jatkuu. 1990-luvun alussa vallinneen ympäristöasioiden buumin jälkeen asiat ovat vaikeutuneet eivätkä ympäristöongelmat ole kadonneet mihinkään. Ilmastonmuutos etenee, luonnon monimuotoisuus häviää ja vedet rehevöityvät. Luonto-Liittoa tarvitaan. Yhtenä tunnustuksena järjestön tarpeellisuudesta Luonto-Liitolle myönnettiin 47 000 euron arvoinen Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinto kaksi viikkoa sitten.

Perustamispäivää 16.10.1943 muistellaan ensi torstaina 16.10. klo 15-18 kakkukahvien, diashown ja onnittelumaljojen merkeissä. Tilaisuus on Luonto-Liiton toimiston osoitteessa Annankatu 26 A aivan Helsingin keskustassa.

Lauantaina 18.10. on aamulla lasten satuseikkailu Helsingin Paloheinässä, iltapäivällä juhlaseminaari ja illalla pääjuhla. Juhlaseminaari luotaa ympäristönsuojelun ja luonnonharrastuksen suhdetta ennen ja nyt. Puhujina on luontoliittolaisia vuosien varrelta, mm. kalastaja Pentti Linkola.

Sunnuntaina 19.10. luontoliittolaiset suuntaavat avoimelle yleisöretkelle Kirkkonummen Porkkalaan.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita kaikkiin tapahtumiin. Yksityiskohtaiset tiedot selviävät seuraavista lähteistä:

Pääsihteeri Jouni Nissinen, (09) 68 444 234, 040 828 1881, jouni.nissinen(a)luontoliitto.fi
Vuosijuhlien tuottaja Immi Kormi, 050 532 6669, vuosijuhlat(a)luontoliitto.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,