Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Luonto-Liiton retket Suomen luonnon päivänä 31.8.2013

Luonto-Liiton retket Suomen luonnon päivänä 31.8.2013

Suomalaista luontoa ja 70 vuotta täyttävää Luonto-Liittoa juhlitaan Luonto-Liiton piireissä Suomen luonnon päivänä hymyssä suin, iloisin ja reippain mielin.

Kaupunkiluontoretki ja puunhalaustapahtuma Turussa

Aika: 31.8.2013 klo 14 – 15:30

Paikka: Aurajoen rantamilla

Ohjelma: Suomen luonnon päivänä retkeillään Turun kaupunkiluonnossa puita halaillen. Tapahtuma alkaa Turun Tuomiokirkkopuistossa klo 14:00 ja päättyy Koroisten ristin alueella noin klo 15:30. Kokoontuminen on Tuomiokirkkopuistossa, jossa ensin pidetään korkeintaan puolen tunnin mittainen puunhalaustapahtuma. Tämän jälkeen lähdetään kävelemään Aurajoen vartta yläjuoksulle päin kulttuurihistoriallisestikin arvokkaalle Koroisten niitylle saakka, jossa retki päättyy. Retken tarkoituksena on nauttia kaupungin keskustan kauniista lähiluonnosta jokimaisemineen ja niittyineen. Reitti on helppokulkuinen.

Järjestäjä: Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri

Yhteyshenkilö: Mirelle Aalto, 050 431 8466

Lisätietoa: www.luontoliitto.fi/vasp

Koko perheen elonkorjuuretki Birgitan polulle Lempäälään

Aika: 31.8.2013 klo 11 – 13

Paikka: Birgitan polku, Lempäälä

Ohjelma: Kokoontuminen klo 11 Metsäopetuspolun parkkipaikalla Kannistontien ja Sääksjärventien risteysalueella. Retki kestää noin kaksi tuntia ja retken aikana on ohjattua puuhastelua lapsille. Eväshetki kruunaa retken, joten ota omat eväät mukaan. Varustaudu säänmukaisella vaatetuksella, kumisaappailla ja istuinalustakin voi olla mukava. Mukaan kannattaa ottaa myös rasia ja muovipussi luonnonantimien, esimerkiksi sienien, keräämiseen, jos sellaisia sattuu löytymään. Sienioppaastakin voi olla iloa. Mukana luontoasiantuntija Vapriikista.

Järjestäjä: Luonto-Liiton Hämeen piiri

Yhteyshenkilö: Ella Paavilainen, 044 566 5899

Lisätietoa: www.luontoliitto.fi/hlp

Perheretki Tourujoen luontopolulle Jyväskylässä

Aika: 31.8.2013 klo 12

Paikka: Tourujoki, Jyväskylä

Ohjelma: Lähtö luontopolulle Kankaankadulta klo 12 (lähin osoite Kankaankatu 5). Koko perheen retki. Kuljemme noin 1,5km matkan. Retki päättyy mehu-/kahvihetkeen Kessun toimistolla (Matarankatu 4).

Järjestäjä: Luonto-Liiton Keski-Suomen piiri

Yhteyshenkilö: Kati Tunkkari, 044 535 3124

Lisätietoa: www.luontoliitto.fi/kessu

Suomen luonnon päivän retki Pohjois-Karjalassa

Aika: 31.8.2013 klo 12 – n. 18

Paikka: Paiholan metsä, Kontiolahti

Ohjelma: Paiholan metsä on Natura-alue Kulhon Aittolammen koillispuolella noin 10 km päässä Joensuun keskustasta. Iltapäivän kestävä vapaamuotoinen retki sisältää samoilua harjumaastossa, tutustumista alueen luontoon ja nauttimista sen antimista. Retkelle lähdetään polkupyörillä Joensuun torilta, Vapauden puiston laidalta klo 12. Autoilla tulevat voivat ajaa suoraan Kulhosta kääntyvän Siprintien Kerolankankaalle vievään risteykseen, jossa tapaamme klo 13.

Järjestäjä: Luonto-Liiton Savo-Karjalan piiri

Yhteyshenkilö: Tähti Oksanen, 050 414 7492

Lisätietoa: www.luontoliitto.fi/saka

Espoo-päivä Leppävaarassa, tule tutustumaan Luonto-Liiton toimintaan!

Aika: 31.8.2013 klo 12-16

Paikka: Sellon Viaporintori, Leppävaara, Espoo

Ohjelma: Luonto-Liitto ja Espoon Nuoret Ympäristönsuojelijat esittelevät lapsille, nuorille ja koko perheelle suunnattua luontoharrastustoimintaansa. Luvassa myös lyhyitä luontoretkiä lähimaastoon.

Järjestäjä: Luonto-Liiton Uudenmaan piiri

Lisätietoa: www.luppi.fi

Suoretki Alajärven Heininevalle ja Suomenselän seudulle

Aika: 31.8.2013

Paikka: Alajärven Heinineva ja sen lähialueen luontokohteet

Ohjelma: Tutustumme Heininevaan, josta osa on jo hankittu Luonnonperintösäätiön ja Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piirin suokampanjan turvin suojelualueeksi. Lisäksi retkeilemme lähialueen luontokohteilla, tutustumme harjuluontoon, poikkeamme Lehtimäen Suokonmäen maisema-alueella katsomassa mäkiasutusta näkötornista käsin, syömme omia eväitä tai lounaspaikassa ja nautimme hienosta syyssäästä ja hyvästä seurasta! Linja-autokuljetukset Vaasa-Seinäjoki-Alavus. Linja-auto lähtee Vaasasta noin klo 8.30 ja ajaa Vaasa-Seinäjoki-Alavus- kautta mennen tullen. Matka on ilmainen, ruokailut ja muut menot omakustanteisia.

Järjestäjä: Luonto-Liiton Pohjanmaan piiri kutsuu kaikki mukaan Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piirin, Suomenselän luonnonystävien sekä Vaasan ympäristöseuran järjestämälle syysretkelle!

Lisätietoa ja ilmoittautumiset 28.8. mennessä: Teemu Tuovinen, pohjanmaa(ät)sll.fi / 040 934 6320

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,