Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Luonto-Liiton kestävä joulu

Luonto-Liiton kestävä joulu

Miltä tuntuisi joulunaika ilman ylenpalttista tavaran ja ruoan määrää? Maapallon ekologinen kantokyky unohtuu usein joululahjaostoksilla ja huomaamme ostaneemme tarpeetonta krääsää, joka päätyy täyttämään kaappejamme ja lopulta roskikseen. Jouluna syntyy myös valtava määrä ruoka- ja pakkausjätettä.

Vinkkejä kestävämpään joulunviettoon:

• Luovu turhasta ostamisesta ja anna kestäviä, kierrätettyjä tai aineettomia lahjoja.Kysy läheisiltä lahjatoiveita – näin voit antaa lahjan, jolle on oikeasti käyttöä.
  • Paketoi lahjat uudelleenkäytettäviin pakkauksiin tai kierrätysmateriaaleihin. Ota saamiesi lahjojen käärepaperit talteen ja käytä ne seuraavana jouluna uudelleen.
  • Koosta joulun ruokatarjoilut ilmastoystävällisistä kasvisruoista.
  • Valitse kertakäyttöisten joulukoristeiden sijaan sellaisia, joita jaksat katsella tulevinakin jouluina. Askartele koristeita itse esim. kävyistä ja havunoksista.

Hae inspiraatiota ja käy lukemassa aiheeseen liittyviä artikkeleita ja blogitekstejä:

Ilmastoystävällisiä jouluherkkuja:

Yksi parhaista joululahjoista on tietysti Luonto-Liiton jäsenyys lapselle tai nuorelle!

« tammikuu 2021 »
tammikuu