Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Ajankohtaista / Luonto-Liiton tapahtumat Suomen luonnon päivänä 30.8.2014

Luonto-Liiton tapahtumat Suomen luonnon päivänä 30.8.2014

Luonto-Liitto viettää Suomen luonnon päivää leppoisasti luonnosta nauttien. Tervetuloa mukaan!

Kiireetön retki lähiluontoon Tampereella

Aika: 30.8.2014 klo 11.00

Paikka: Hervanta, Tampere

Ohjelma: Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys (TYSY), Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri ja Luonto-Liiton Hämeen piiri (HLP) haluavat muistuttaa helposti saavutettavissa olevien luontokohteiden merkityksestä hyvinvoinnille ja luontosuhteemme vaalimiselle. Lähde mukaan kiireettömälle retkelle Hervannan lähiluontoon! Oppaina TYSYn ja HLP:n aktiiveja.

Lähtöpaikka: Hervantajärven uimarannan pysäköintipaikka (Salmenkalliontie 52).

Kesto noin 4 tuntia (retkeltä voi toki poistua oman aikataulun ja jaksamisen mukaan). Mukaan hyvät eväät. Sää ei retkimieltä latista, eli varustaudu kelin mukaan. Retki sopii kaikenikäisille. Täysin esteettömiä reittejä emme kulje.

Paikalle pääsee keskustasta bussilla numero 3, lähin pysäkki Arkkitehdinkatu 3, josta noin kilometrin kävely lähtöpaikalle.

Järjestäjä: Luonto-Liiton Hämeen piiri

Yhteyshenkilö: Laura Haikonen, 050 404 6892

Koko perheen marja- ja sieniretki Oulussa

Aika: 30.8.2014 klo 13.00

Paikka: Sanginjoki, Oulu

Ohjelma: Lähdetään leppoisalle retkelle Isokankaan alueelle yhdessäolon ja luonnonantimien keruun merkeissä. Retki soveltuu koko perheelle, mukaan säänmukainen varustus, keruuastiat metsän antimille sekä omat eväät. Lähtö kestävän kehityksen talon parkkipaikalta (Sorvarintie 18) klo 13.00, paluu viimeistään klo 17.00.

Tarkemmat tiedustelut ja ilmoittautumiset 28.8 mennessä sähköpostilla osoitteeseen possunmeili@gmail.com.

Järjestäjä: Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piiri

Yhteyshenkilö: Valtteri Hyöky, 040 416 2760

Lisätietoa: www.facebook.com/events/371537576333793/?ref=22

Shamaaniretki Vaasassa

Aika: 30.8.2014 klo 12-15

Paikka: Öjen, Vaasa

Ohjelma: Shamaaniretki. Tavataan Öjenin parkkipaikalla (Öjenintie 13, 65140 Sundom).

Järjestäjä: Luonto-Liiton Pohjanmaan piiri

Yhteyshenkilö: Senni Korhonen, 0442970282

Luontorunotapahtuma ”Näytä luontosi" Vaasassa

Aika: 30.8.2014 klo 18-22

Paikka: Kulttuurikahvila Ritz / Skafferiet at Ritz (Kyrkoesplanaden 22 A, 65100 Vasa)

Ohjelma: Luontorunoutta (open mic) ja kutsuttuja esiintyjiä, mm. Suonna Kononen ja Risto Rasa sekä Minun luontoni -näyttely.

Järjestäjä: Luonto-Liiton Pohjanmaan piirin aktiivien oma tapahtuma, jonka järjestäjänä toimii työryhmä Emmi Juutilainen ja Jussi Koiranen yhteistyössä paikallisten järjestöjen ja vapaaehtoisten kanssa. Vaasan kaupunki ja Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahasto tukevat tapahtumaa.

Yhteyshenkilö: vaasanluontoruno@gmail.com, 0443557002 (Emmi Juutilainen), 0449347979 (Jussi Koiranen)

Lisätietoa: http://vaasanluontorunotapahtuma.blogspot.fi/ ja https://www.facebook.com/events/644967402257035/?ref=22

Luontosarjakuvatyöpaja Espoo-päivänä

Aika: 30.8.2014 klo 12-16

Paikka: Kirjasto Omena (kauppakeskus Iso Omena, Piispansilta 11, Espoo)

Ohjelma: Oletko innostunut piirtämisestä? Saavatko tarinasi kuulijat pyörryksiin? Oletko kiinnostunut luonnosta? Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, tule luontosarjakuvapajaan! Sarjakuvapajassa tutustutaan yhdessä sarjakuvien tekemisen perusteisiin ja piirretään omia luontoaiheisia sarjakuvia. Luonto on tarjonnut inspiraatiota taiteilijoille jo vuosituhansien ajan: tule sinäkin tekemään oma tulkintasi sarjakuvamuodossa. Tarjoamme perusmateriaalit (paperit ja kynät) ja valikoiman aiheita, joita voit hyödyntää. Miltä näyttäisi huumoristrippi siilin talvihorroksesta tai luonnonsuojelun supersankarin tähdittämä seikkailu? Sinä päätät!

Järjestäjä: Espoon Nuoret Ympäristönsuojelijat

Lisätietoa: http://www.luppi.fi/tapahtuma/sarjakuvatyopaja-kirjasto-omenassa/

Luonto-Liitto Suomen luonnon päivän pääjuhlassa luontokeskus Haltiassa Espoossa

Aika: 30.8.2014 klo 12-16

Paikka: Suomen luontokeskus Haltia (Nuuksiontie 84, Espoo)

Ohjelma: Luonto-Liiton Uudenmaan piiri ja Espoon Nuoret Ympäristönsuojelijat ovat mukana Suomen luonnon päivän pääjuhlassa Haltian tapahtumakentällä klo 12-16 esittelemässä Luonto-Liiton toimintaa ja vetämässä retkeilyaiheisia kisailuja kaikenikäisille.

Lisätietoa: http://www.haltia.com/ajankohtaista/tapahtumat/suomen-luonnon-paeivae-30-8-2014/