Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Ajankohtaista / Piirustuskilpailu Jännin luontohavaintoni ratkesi

Piirustuskilpailu Jännin luontohavaintoni ratkesi

Luonto-Liiton piirustuskilpailu Siepon lukijoille ja luontokerholaisille innosti alakouluikäisiä taiteilemaan jännimpiä luontohavaintoja. Töitä kilpailun kolmeen sarjaan tuli yhteensä yli 150 kappaletta.
Piirustuskilpailu Jännin luontohavaintoni ratkesi

Erityismaininta: Emilia Peltomäki

Suosittuja aiheita olivat muun muassa kettu, orava, siili, erilaiset linnut ja käärme. Monta työtä oli myös auton ikkunasta nähdyistä hirvieläimistä. Kilpailu oli tiukka, ja palkittujen töiden ulkopuolelle jäi runsaasti upeita taideteoksia.

Kilpailun tuomarina toimi luonto- ja satukuvistaan tunnettu kuvittaja Laila Nevakivi. Hänen mielestään osallistujat olivat tehneet hauskoja havaintoja, ja monissa töissä värejä oli käytetty hienosti. Tuomari ihaili erityisesti Tuurin koulusta tulleita töitä: niiden tyyli ja tunnelma sekä taidokas toteutus saivat kehuja.

Nevakiven mukaan piirtäminen ja maalaaminen sopivat hyvin lasten luonnonharrastusta tukemaan. Ei tarvitse olla huolissaan siitä, osaako tehdä näköistä. Tärkeämpää on kuvata sitä tunnetta, minkä koki luontohavainnon tehdessään: ihmetystä, häikäistymistä ja iloa. Nevakiven mukaan tämä välittyi monista kilpailutöistä hyvin.

Luonto-Liitto onnittelee palkittuja ja kiittää kaikkia osallistujia!

Kilpailun tulokset

Sarjojen voittajat:

1.–2-luokkalaiset: Nanette Marttila (Tuuri), Käärme värikkäällä pellolla.

Tuomarin kommentti: Upeat värit ja hieno, vauhdikas viivan käyttö.

3.–4.-luokkalaiset: Jemina Korhonen (Leppävesi), Nimetön.

Tuomarin kommentti: Hyvä sommittelu. Ilmeikäs työ, joka tavoittaa oravan luonteen.

5.–6.-luokkalaiset: Juho Yli-Hakala (Tuuri), Kalojen viidakko.

Tuomarin kommentti: Hienot metallinhohtoiset värit, jotka korostavat kolmiulotteisuutta. Myös lipumisen tunnelma on hieno.

Voittajat palkittiin kiikareilla, joiden kanssa voi lähteä luontoretkille tekemään lisää jänniä havaintoja.

Lisäksi jokaisesta sarjasta palkittiin kolme muuta luupilla:

1.–2.-luokkalaiset:

Oskari Pohjonen (Tuuri), Susi katselee revontulia.

Tuomarin kommentti: Revontulet on toteutettu upeasti.

Santtu Sirviö (Vieremä), Nimetön.

Tuomarin kommentti: Herkkä ja eläväinen tunnelma, kivoja yksityiskohtia.

Eeva Sjöblom (Vihti), Kettu kotipihalla.

Tuomarin kommentti: Erittäin ilmeikäs kettu!

3.–4.-luokkalaiset:

Jimi Karivuori (Vieremä), Nimetön.

Tuomarin kommentti: Vahva ja pysäyttävä sommitelma, joka tuo tilanteen hyvin esiin. Hirvivaaran tuntu.

Vilja Niskanen (Vieremä), Nimetön.

Tuomarin kommentti: Yksityiskohtia on havainnoitu tarkkaan ja työssä riittää tutkittavaa. Egyptiläisen freskon oloinen työ!

Jami Tapanimäki (Tuuri, Sukellusretki.

Tuomarin kommentti: Taitava ja hauska työ, jossa paljon yksityiskohtia. Kuva kertoo kokonaisen tarinan.

5.–6.-luokkalaiset:

Seliina Jokiaho (Tuuri), Siilin oikopolku.

Tuomarin kommentti: Työssä on huumoria ja voimakas katsekontakti.

Emilia Peltomäki (Tuuri), Syksyn värit.

Tuomarin kommentti: Hienot värit ja värien liu’uttaminen on tehty taitavasti.

Lisäksi työ sai Lapset luontoon -erityismaininnan, perustelut: Tekijä on havainnoinut hienosti luonnon pieniä kauniita asioita. Taidokas tekniikka ja upea estetiikan taju.

Janina Sarvikas (Tuuri), Perhosniitty.

Tuomarin kommentti: Kuvitusmainen kuva, jossa on herkulliset värit ja rohkea sommitelma. Persoonallinen työ.

Lisäksi luupilla palkittiin Sieppo-lehden Siilin suosikkityö:

1.–2.-luokkalaisten sarjasta Veera Prinkkilä (Tuuri), Siili syömässä.

Katso kaikki palkitut työt kuvagalleriasta!