Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Ajankohtaista / Ilmastoaiheinen kirjoituskilpailu nuorille!

Ilmastoaiheinen kirjoituskilpailu nuorille!

Luonto-Liitto ja Ilmastovanhemmat ry järjestävät ilmastonmuutosta käsittelevän kirjoituskilpailun.
Ilmastoaiheinen kirjoituskilpailu nuorille!

Kuva: Hanna Heikkilä

Sarjoja on kaksi, 12–14-vuotiaille sekä 15–17-vuotiaille.

Räppää, runoile, kirjoita mielipidekirjoitus tai kirje, tyylilaji on molemmissa sarjoissa vapaa.

Aiheiden toivotaan kumpuavan ilmastonmuutoksesta ja sen kokemisesta omassa lähiympäristössä ja arjessa.

Nuorempien sarjassa mietitään esimerkiksi, missä kaikkialla kasvihuonepäästöjä syntyy ja miten niitä voisi estää. Entä vaikuttaako ilmastonmuutos vuodenaikoihin?

Vanhempien sarjassa pohditaan ilmastonmuutoksen vaikutusta Suomeen, kouluun ja tulevaisuuteen. Millainen paikka on Suomi esimerkiksi vuonna 2050? Entä ilmastomme? Tarkemmat aiheet ja ohjeet ovat Luonto-Liiton verkkosivulla.

Tuomaristoon kuuluvat kirjailija Laura Gustafsson, sarjakuvataiteilija Kaisa Leka ja ilmastotutkija sekä lastenkirjailija Mikko Lensu.

Kummankin sarjan voittaja saa 100 euron suuruisen rahapalkinnon.

Kunniamaininnan saaneet palkitaan Luonto-Liiton lehden, Siepon tai Nuorten Luonnon, vuosikerralla valinnan mukaan. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan lisäksi kolme yllätyspalkintoa.

Sarjansa voittaneet kirjoitukset julkaistaan Luonto-Liiton julkaisemassa Nuorten Luonto -lehdessä ammattimaisesti kuvitettuina. Sekä voittaneet että kunniamaininnan saaneet tekstit julkaistaan myös Luonto-Liiton sekä Ilmastovanhemmat ry:n nettisivuilla.

Kirjoitusten tulee olla perillä Luonto-Liitossa 24.10. mennessä.

Lisätiedot kilpailusta: www.luontoliitto.fi/kirjoituskilpailu